algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

El fiscal demanà al jutge retenir la 'testaferro' de Vicens per escorcollar ca seva

El magistrat s'hi negà i deixà en llibertat Elizabeth Diéguez després que entregàs la comptabilitat de l'empresa Metalumba

52308

Miquel Nadal arribant als jutjats.

T. Ayuga.

El fiscal Anticorrupció Juan Carrau sol·licità ahir al jutge instructor del cas Son Oms, Juan Ignacio Lope Sola, que retingués la suposada testaferro de Tomeu Vicens (UM), Elizabeth Diéguez, per a la pràctica de diligències judicials que consistien en l'escorcoll del seu domicili a la recerca de documentació de l'empresa Metalumba, que ella administrava.

La petició del fiscal ofuscà els missers de Diéguez, Eduardo Valdivia i Jaime Campaner que, a viva veu i en ple desenvolupament de la vista, expressaren el rebuig de la mesura demanada amb l'argument que la imputada és funcionària i sempre havia comparegut a la crida judicial.
Diéguez s'havia negat a contestar les preguntes del Ministeri Públic sobre la comptabilitat de Metalumba i els seus lletrats interpretaren que amb la sol·licitud del fiscal se li conculcava greument el dret constitucional de no declarar.

Les discrepàncies pujaren de to en algun moment i les veus es podien sentir des dels passadissos del jutjat.
El fiscal es va mantenir ferm en la petició i els advocats es varen haver de comprometre a aportar al sumari de la causa, i com més aviat millor, els comptes de Metalumba. Diéguez abandonà el jutjat sense més problemes i, al migdia, els seus missers feren arribar la documentació requerida. Metalumba és una societat que pertany a Vicens -que compleix una condemna de tres anys de presó- i a la seva dona, Antònia Martorell i, segons les investigacions, constitueix una peça clau dels casos Son Oms i Maquillatge.

El jutge, precisament, fa poc que ordenà al banc que lloga una caixa de seguretat a Metalumba que informàs si hi havia hagut moviments en aquesta caixa. Aquesta diligència es va ordenar després que la dona de Vicens fou sorpresa quan tractava d'enviar al seu marit, que és a la presó, 11.000 euros en bitllets de 500 euros amagats a l'interior d'unes sabates esportives.

Nadal es desvincula de Son Oms

L'exvicepresident del Consell de Mallorca Miquel Nadal (UM) declarà al jutge que no té "gens d'interès en cap polígon", respecte de la requalificació en la legislatura passada de terrenys del polígon de Son Oms, cosa que, segons sospiten les acusacions d'aquest cas, l'hauria beneficiat. Nadal, que fou membre de la Comissió d'Urbanisme del Consell, es desvinculà de la modificació del pla urbanístic de Palma que permeté requalificar els solars d'aquest polígon -situat devora l'aeroport de Son Sant Joan-, que és investigada per la Justícia en el marc del cas Son Oms. Segons recordà Nadal, la modificació del planejament tingué lloc mentre el PPgovernava amb majoria absoluta a l'Ajuntament de Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris