algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Elisabeth Diéguez es nega a declarar pel cas de Son Oms

El fiscal Joan Carrau ha sol·licitat la seva retenció perquè siguin practicades noves diligències

Elisabeth Diéguez, administradora de l'empresa Studio Media, que havia de declarar avui davant el jutge del cas Son Oms, s'ha negat a contestar a les preguntes que se li han formulat, pel que el fiscal Joan Carrau ha sol·licitat la seva retenció perquè siguin practicades noves diligències. No obstant això, el jutge s'ha negat a la petició fiscal, pel que l'encausada ha abandonat les dependències judicials.

La comptabilitat de Metalumba

La defensa d'Elisabeth Diéguez, presumpta testaferro de l'exconseller insular de Territori, Bartomeu Vicens, ha lliurat al jutge d'instrucció del cas Son Oms la comptabilitat de Metalumba, empresa que hauria servit de tapadora per cobrar 700.000 euros procedents del 15 per cent de comissions que suposadament va cobrar arran de la requalificació del polígon de Palma. Així ho han informat a Europa Press fonts judicials, que han explicat que l'advocat Jaume Campaner ha aportat a la causa la comptabilitat després que el fiscal Juan Carrau demanàs que se la tingués retinguda a disposició del Jutjat a fi que pogués dur-se a terme l'entrada i registre de Metalumba, amb la presència de Diéguez, a fi de trobar els comptes de l'empresa.

Davant d'això, el lletrat de Diéguez, Jaume Campaner, s'ha oposat a aquesta mesura de forma contundent en al·legar que seu patrocinada és funcionària i que ha comparegut a la crida judidial, a més d'asseverar que a Metalumba no té capacitat per decidir. És més, el lletrat ha assenyalat que aportaria ell mateix la comptabilitat, després del qual la Fiscalia ha demanat que quedàs sense efecte la seva sol·licitud de retenció, a la qual cosa ha accedit el jutge. L'imputada ha pogut abandonar d'aquesta manera els Jutjats de Via Alemanya, mentre que a última hora del matí la seva defensa ha acudit novament a les dependències judicials per lliurar els comptes de Metalumba, creada el 2002 per Vicens, qui va posar la mercantil a nom de la seva dona, Antònia Martorell, i a Diéguez com a administradora única, si bé la Fiscalia la considera testaferro de l'exconseller.

El cas es va desencadenar després de que un empresari i propietari d'una de les finques de Son Oms, Angel Ochando, denunciàs davant de la Fiscalia que Vicens i l'l'ex president del Parlament, Maximilià Morales (UM) li van exigir comissions d'un 15 per cent per la requalificació del seu solar. Després d'això, la Fiscalia Anticorrupció va interposar una querella contra Vicens i Morals, així com contra l'advocat Jaume Montis. El Ministeri Públic investiga d'aquesta forma si es van cometre delictes d'abast milionari per tràfic d'influències, estafes i negociacions prohibides mitjançant el cobrament de comissions per la requalificació de les parcel·les de terra rústic a urbanitzable.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris