algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

PSM-IV-ExM vol que el Govern avali més empreses

Els econacionalistes proposen un paquet de mesures per crear ocupació i canviar el model econòmic de Balears

52358

Biel Barceló, Biel Huguet i Fina Santiago, ahir, al Parc Bit.

PSM

Els candidats de PSM-IV-ExM al Parlament Biel Barceló i Fina Santiago, amb el coportaveu de la coalició, Biel Huguet, van presentar ahir al ParcBit les propostes electorals sobre economia. Entre les més concretes hi ha la de potenciar ISBA, una societat del Govern que avala negocis i emprenedors. Huguet va dir que si governen impulsarien un sistema d'avals públics per "facilitar els crèdits".

De fet, aquesta és només una de les mesures que vol aplicar la coalició per fomentar un canvi cap a una economia més "intel·ligent" i "creativa" basada en el valor afegit. Huguet va dir ahir que tenen molt clar que volen crear més llocs de feina i que tenien clar com fer-ho. Més enllà d'etiquetes com la d'ecologistes PSM-IV-ExM, vol demostrar que té idees sobre com s'ha de gestionar l'economia. Entre les altres mesures per canviar el model econòmic els econacionalistes proposen millorar els tràmits administratius -simplificar la burocràcia-, potenciar l'assessorament que ja s'ofereix a les empreses, i potenciar la innovació i la internacionalització.

Huguet va dir que pretenen donar suport en l'elaboració de plans de negoci i estratègics, ajudar les empreses noves i oferir-ne un seguiment. A més, pel que fa a la internacionalització, explicava que no es tracta tan sols d'ajudar a fer que les empreses d'aquí s'obrin a nous mercats de fora, sinó també afavorir que multinacionals estrangeres, sobretot del sector de les tecnologies de la informació i la comunicació, entrin a les Illes Balears.

L'exemple del Parc Bit

De fet, la roda de premsa de la coalició econacionalista es va fer al Parc Bit, l'exemple d'allò que volen que esdevingui l'economia balear. A l'acte, Huguet va dir que "en aquesta legislatura s'han doblat les empreses al Parc Bit i això és una mostra que s'han fet coses, i s'han fet bé". Va afegir que estan compromesos "per damunt de tot a crear ocupació", però en el marc d'un nou model econòmic "fonamentat en la recerca del valor afegit: en el coneixement, en la investigació, en la creativitat de les nostres empreses". Va dir que aquest model és sostenible, eficient i que no consumeix territori ni tuda recursos, "una economia intel·ligent de la qual el Parc Bit n'és l'exemple perfecte".

Per PSM-IV-ExM, el model econòmic basat en la construcció és un dels principals culpables de l'actual situació. D'entrada perquè es basava en l'especulació i tenia data de caducitat. Però, a més, va fer un efecte crida de treballadors no qualificats de fora i va afavorir que joves d'aquí deixassin massa aviat els estudis perquè podien trobar feina fàcilment; tot i que el sector turístic també afavoreix aquests darrers factors. Per això, admetent que el turisme és i serà el motor de l'Arxipèlag, volen apuntalar el sector productiu. El problema per fer-ho és la insularitat. La coalició econacionalista reconeix que la insularitat encareix el transport i per això s'inclina per afavorir empreses que la compensin amb la possibilitat de generar un alt valor afegit als seus productes o bé amb negocis fàcils d'exportar, basats en les idees i el coneixement.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris