algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Els treballadors de la neteja de Son Espases faran vaga si no s'amplia la plantilla

Denuncien que són els mateixos que treballaven a Son Dureta, quan Son Espases és tres vegades més gran

52386

El personal de neteja de l'Hospital de Son Espases farà vaga del 18 al 20 de Maig si no s'incrementa el personal.

P.Bota.

El personal de neteja de l'Hospital Son Espases anirà a la vaga del 18 al 20 de maig si no s'amplia la plantilla i no es respecta el seu conveni, tal com han anunciat en una protesta protagonitzada avui per un centenar de treballadors a les portes del centre, segons ha informat el sindicat UGT en un comunicat.

Reclamen a la concessionària Clece-Lumsa que contracti més personal, tal com s'havia compromès a fer i que els continuï aplicant el seu conveni propi de neteja i no el provincial, com pretén l'empresa.

La presidenta del comitè d'empresa, Alicia Barceló, ha explicat que fins al moment "no s'ha ampliat la plantilla de 174 empleades de Son Dureta", malgrat que la superfície de Son Espases és tres vegades superior".

"No s'estan cobrint les baixes ni les excedències, la qual cosa ens duu a sofrir una forta càrrega de treball que ha provocat estrès i crisis d'ansietat a algunes companyes", ha destacat.

UGT considera que farien falta almenys unes 70 treballadores més per poder assumir la feina que duu Son Espases sense que es perjudiqui la salut de les empleades.

La representant dels treballadors ha acusat l'empresa d'intentar imposar una "doble escala salarial" en no voler aplicar les mateixes condicions laborals i econòmiques a les futures noves netejadores.

"Pretenen que les noves companyes treballin 39 hores setmanals sota el conveni provincial de neteja d'oficines passant per alt el nostre propi conveni. Això significa que treballaran a la setmana quatre hores més que nosaltres per uns 100 euros menys", ha acusat Barceló.

La presidenta del comitè d'empresa considera que la concessionària "no està jugant net". "Des de fa mesos ens ha abaixat el sou base i han incorporat la diferència en un altre concepte de la nòmina. Sospitam que el que pretenen és aplicar a les veteranes també el conveni provincial", ha assegurat.

Barceló ha informat que demà representants de l'empresa adjudicatària i dels treballadors es tornaran a reunir al Tribunal d'Arbitratge i Mediació de Balears (TAMIB) i si no assoleixen un acord aniran a la vaga.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris