algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Isern fa “demagògia” amb els imposts

Alcover critica la proposta del candidat del PP perquè Cort ja permet des de 2009 ajornar o fraccionar els pagaments de tributs i no només als aturats, sinó a totes les persones amb dificultats econòmiques

123766

Aina Calvo, envoltada pels components de la seva candidatura per la reelecció.

Ferran Aguiló - P.B.

El regidor d'Hisenda i número dos a les llistes del PSOE de Palma, Andreu Alcover, va qualificar ahir de "demagògica" la proposta que llançà dilluns el candidat del PP, Mateu Isern, quan anuncià que si guanya les eleccions concedirà una moratòria en el pagament de tots els imposts municipals a les persones aturades.

És demagògica perquè, per començar, "això ja es fa des de 2009 i és vàlid per a totes les persones i no només per a les aturades", va remarcar Alcover. Aquesta mesura queda recollida en l'article 72 de l'Ordenança fiscal general, que "pot ser consultada a la pàgina web de l'Ajuntament". El regidor també va criticar que la proposta del candidat popular "no estigui definida".

L'ordenança diu textualment que "seran ajornables o fraccionables tots els deutes tributaris recaptats directament per l'Ajuntament. La normativa estableix que en els deutes superiors a 600 euros el temps màxim de fraccionament pugui ser de sis mesos i fins a un màxim de dos anys en liquidacions superiors als 6.000 euros. En canvi, per als imports inferiors als 600 euros, el temps màxim correspondrà a la xifra que resulti de dividir l'import del deute per 100.

És per això que Alcover va dir que "el PP només pot anunciar un increment del termini per fraccionar o ajornar el pagament dels deutes municipals i també pot canviar la quantitat a partir de la qual es pot fer això, però en cap cas el que no pot dir és que ara no s'esta fent aquest fraccionament i que s'implantarà si governen els populars", va recriminar el número dos del PSOE. El mateix regidor va aclarir un segon punt relatiu al criteri triat pel PP a l'hora de determinar els beneficiaris d'aquestes ajudes: les persones aturades. Pel PSOE, aquest paràmetre no és del tot just, perquè no té en compte la capacitat econòmica, sinó la seva condició. "Hi ha gent que té feina i que cobra molt menys que un aturat.

Què passa,que aquests no poden beneficiar-se de l'ajornament?", va precisar Alcover. "Evidentment, qualsevol persona que econòmicament estigui en una situació de dificultat ha de tenir dret a ajornar o fraccionar els deutes municipals. Això no es posa en dubte, el que qüestionem són els matisos, a qui es vol dirigir i de quina manera es vol aplicar". Després va afegir: "Nosaltres apostam més per les clàusules socials a les empreses perquè puguin contractar persones en risc d'exlusió o sense feina". En cap cas, l'ordenança no permet eximir del pagament d'impostos i ha de marcar uns terminis màxims. Segons Alcover, el batle no pot eximir de pagar impostos. Aquesta mesura ja tindria rang de llei i correspon al Govern autonòmic o estatal.

Més crítiques al "populisme" de la dreta

El candidat del PSM-IV-ExM a Palma, Antoni Verger, va acusar també ahir el candidat del PP per Cort, Mateu Isern, de fer "demagògia barata" en proposar una moratòria en el pagament d'impostos municipals als aturats, perquè es tracta d'una proposta "inviable", ja que la Llei d'hisenda local no ho permetria tal com la va anunciar Isern. Igual que el PSOE, el candidat de la coalició d'esquerres va criticar durament el seu contrincant electoral per prometre coses que "són impossibles d'aplicar" i una mostra d'això, va dir, és que el PP no "l'ha posat en marxa als llocs on ha governat, ni a les Balears ni a la resta de l'Estat." "Els partits polítics no poden enganar en època electoral la ciutadania ni les persones que estan passant situacions de dificultat perquè estan a l'atur. Per això, va lamentar que el PP es dediqui a fer "electoralisme, populisme i demagògia barata".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per IntelBook, fa mes de 10 anys

Filla meva, sa única manera que en la ciutat hagi més oportunitats pels treballadors i pels emprenedors és que te'n vagis...

i tanca la porta al sortir.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris