algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

PSM-IV-ExM apostarà pels barris i les persones

La coalició d'Antoni Verger i Marisol Fernández advoca perquè els veïns decideixin les inversions i les prioritats a la zona en un percentatge del pressupost de manteniment

Dotar els districtes d'un percentatge del pressupost de manteniment perquè, a través dels consell de barri, els ciutadans determinin les prioritats de la seva zona. Aquesta va ser una de les propostes "innovadores" que va presentar ahir la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa de Palma per invertir en les barriades, amb l'objectiu d'aconseguir llocs agradables on viure, sostenibles, solidaris, participatius i accessibles. La coalició de Palma va proposar com a punt principal que siguin els veïns qui tinguin dret a decidir sobre les inversions prioritàries per al seu barri, a través de l'assignació d'un percentatge del pressupost de l'Ajuntament destinat a infraestructures i manteniment.

La candidata Marisol Fernández va afirmar que "és imprescindible aconseguir fer partícips els veïns dels canvis en els barris i recuperar la ciutat com a espai per als ciutadans corrents. Hem d'abaixar els ulls a l'alçada dels infants i dissenyar la ciutat amb el seus paràmetres. Quan la ciutat sigui adequada per a la infància, ho serà per al conjunt de la ciutadania". Una de les mesures fonamentals que proposa la coalició ha de ser la pacificació del trànsit i passar de la ciutat dels automòbils a la dels vianants.

El número 1 i la número 2 de la coalició també van destacar la necessitat de crear una vinculació absoluta entre els plantejaments urbanístics i els de mobilitat, i complir els preceptes bàsics de la Carta europea dels drets dels vianants (12/10/1988). El candidat a la batlia, Antoni Verger, va afirmar que "durant aquesta legislatura s'ha avançat de manera considerable en la implementació d'un model de mobilitat més sostenible, però el cotxe continua dominant l'espai públic. Les barriades tenen problemes de barreres arquitectòniques que es poden solucionar sense grans inversions: arbres, papereres i altres obstacles fan difícil el trànsit per algunes voravies. Hem de pensar diferent i fer una Palma més humana".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris