nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

El PP impulsarà la sanitat privada si pren el Govern

José Ramón Bauzá presentà ahir el programa de Salut en el qual destaca “aprofitar la xarxa de clíniques privades” i que els dos sectors “col·laborin”

123750

Bauzá i Pastor han presentat les principals propostes del PP en matèria de Sanitat.

Ferran Aguiló - J.M.

El Partit Popular apostarà per impulsar la sanitat privada a les Illes. Així ho explicità ahir el president dels populars, José Ramón Bauzá, en la presentació del programa sanitari amb vista al 22-M. "A les Balears tenim una xarxa privada molt bonai n'hem d'aprofitar la infraestructura", digué.
Aquesta crida a la "col·laboració" entre el sector públic i privat albirà una major concertació de places a les clíniques privades (sempre a càrrec econòmic de l'Administració pública).

De fet, l'entrada de capital privat a la sanitat pública ha estat un dels llegats d'Aina Castillo, antiga consellera de Salut, qui formulà el 'model Son Espases' (privatització dels serveis no mèdics mitjançant la mateixa UTE constructora de l'hospital). Una de les primeres col·laboracions, assegurà Bauzá, serà ampliar l'historial clínic unificat fins als hospitals privats.

Ana Pastor, portaveu sanitària del PP i arribada ahir des de Galícia, també reflexionà entorn a la idea del sistema mixt entre públic i privat. "La salut és l'element més redistribuïdor de la riquesa, ja que tothom pot patir un càncer o una greu malaltia". La formulació mixta propugnada per Bauzá tingué resposta poques hores després. La presidenta del Consell de Mallorca, Francisca Armengol, assegurà que el PP "va en contra de tot allò que soni a públic, mentre fa una defensa a ultrança d'allò privat". I afegí: "Això vol dir retallar drets, perquè no tothom es pot permetre els serveis de la privada".

En tot cas, els populars presentaren ahir les propostes electorals en Sanitat, entre les quals destaca que la necessitat d'acabar amb les agressions físiques dels usuaris vers els sanitaris. També afirmà que el PP desenvoluparà la llei de drogodependències i addiccions, construirà un model d'educació sanitària, organitzarà els recursos per assolir el número òptim de targeta sanitàries per professional i reformarà el pla territorial d'urgències.
També assegurà que cal "agilitar les cites dels pacients amb els seus metges" de tal manera que un pacient no hagi d'anar "4 o 5 dies diferents a l'hospital per fer-se proves, sinó que es les faci totes el mateix dia". Així, explicà Bauzá, es reduiran les llistes d'espera. I és que es tracta d'una de les seves grans promeses electorals, així com l'aplicació de l'anomenada 'carrera professional'.

Aquest apartat, de fet, ha estat un dels grans punts de desacord entre l'Ib-salut i els sindicats (especialment el de metges i el d'infermeres). Un conflicte més en una legislatura marcada, sense dubte, per la construcció de Son Espases. Respecte al macrohospital, Bauzá assegurà: "Uns altres l'han obert, però nosaltres el posarem en marxa". Segons Bauzá, es va frisar massa en l'obertura del centre sanitari. "No es pot inaugurar de pressa i corrents, només per fer-se la fotografia". Segons l'opinió de Bauzá, "si s'ha de tardar més es tarda més i si s'ha de fer per fases es fa per fases". I és que la data d'obertura de l'hospital no "l'han de decidir els polítics, sinó els facultatius", explicà el farmacèutic de Marratxí.

Un altre promesa de José Ramón Bauzá serà aplicar un screamig de càncer de còlon a tota la població diana. O sigui, fer una prova fecal de detecció de sang entre els homes majors de 50 anys (més o manco). "Aquesta prova tan sols costa 3 euros i els doblers que es necessiten els podríem estalviar d'altres coses". Quant al complex de Son Dureta, el líder del PP recordà que el PP proposa convertir-lo en un centre sociosanitari de referència, una idea que els altres partits "han copiat", digué Bauzá.

També insistí en la necessitat de "crear un verdader espai sociosanitari amb coordinació" evitant la duplicitat i ineficiència dels recursos entre diferents administracions que, segons la seva opinió, ha donat lloc que en l'actualitat hi hagi "un gran retard" en l'assignació de les places residencials. Però ahir també li tocà parlar a Ana Pastor, qui fou ministra de Salut entre els anys 2002 i 2004. Pastor assegurà que "impulsar les polítiques socials seran el leit motiv del Partit Popular" (tan sols 3 dies després que Bauzá asseguràs, en declaracions als mitjans, que reduirà la despesa social si guanya el 22-M). Pastor també féu una gran defensà la Llei de dependència, però criticà que no estigui "ben finançada". De fet, Pastor explicà que són les CA les que han de sufragar el 70% del pressupost. Pastor, finalment, defensà la cohesió del sistema sanitari, sense diferències entre les comunitats; i denuncià que no pot ésser que hi hagi "17 calendaris vacunals", un per cada comunitat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Karl Marx, fa mes de 10 anys

Ànim, Joserra: privatitza (i si pots, queda't amb el negoci tu i els teus!). No sols la sanitat: segueix destinat més doblers públics a l'educació privada com sempre han fet els teus; privatitza la policia (multes incloses), la Justícia (ei, aquí si que hi ha negoci!!!), i a més subvenciona amb els doblers públics els negocis privats que generaràs. Auixí tindràs cada vegada més votants.I ara que se m'acut: Privatitza HISENDA!!! Ara sí que t'he descobert les mines d'or! De diamants!!! De res; és de franc.

Valoració:8menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys

Els servicis sanitaris han de esser escalonats.
Se ha de fer a través de mútues i companyies sanitàries
privades o semi-públiques.
Primer se estableix la llista de les malalties que han de tractar
les companyies cooperants amb la sanitat pública.
La sanitat pública només se ha de dedicar a la cirurgia i malalties
que la sanitat privada no pot intervenir (aquestes són un 25%).
Quan una companyia privada o una ONG detecta una intervenció
que no pot realitzar envia el pacient a la sanitat pública.
Sixanta euros per mes o 720 euros per any ès la quantitat que IB-salut
pot dedicar a cada membre assegurat a una companyia privada. Una família de
cinc membres que està assegurada a una mútua i ha de pagar 320 euros
per mes, la administració li paga 60 euros per membre o sigui 300 euros
i la resta 20 euros el paga el assegurat.
De aquesta manera amb només uns 600 milions de euros, la conselleria de
sanitat se pot desfer o trasvassar un 75% de les intervencions o de la feina
sanitària.
La sanitat pública podria disposar de més de 400 milions de euros per
realitzar les intervencions mèdiques que la sanitat privada no pot assolir.

Valoració:-8menosmas
Per Usuari, fa mes de 10 anys

Als EEUU es va aconseguir la SS pública després de lluitar molts d´anys. I ara ve a oferir-nos el que no agrada enlloc?
Els que tenen doblers ja l´utilitzen la privada. Cal mirar pels més desafavorits. O és que també en volen treure cullerada, de la malaltia? És que la mar, com més té, més brama, deim a Mallorca.

Valoració:5menosmas
Per poc brillant, fa mes de 10 anys

això vol dir fer negoci amb´els dobbés públics, negocis, negocis, Sr. Bauzá res més . Inventarán no ser qué per fer negoci.. i així anam... les arques de cad vegada estaran més buides. De bona gestió res de res i sinó que iferen quan gestionaren l´obertura d´Inca

Valoració:7menosmas
Per Gallinera, fa mes de 10 anys

Això fa olor de retallades en la sanitat pública...

Valoració:21menosmas
Per Antoni Maria, fa mes de 10 anys

El meu historial clínic no pot anar a mans d'empresaris privats sense el meu permís. El contrari és tràfic de dades privades per afavorir el negoci d'uns quants.

Valoració:10menosmas
Per Xesc, fa mes de 10 anys

Parlant clar i català això vol dir que Bauzà aporta per PRIVATITZAR la sanitat.

Valoració:19menosmas
Per pd, fa mes de 10 anys

Lo que propone el Sr. Bauza, no tiene sentido viniendo de una persona donde ya conoce el funcionamiento público siendo Alcalde de Marratxi, En vez de defender la gestión publica, la degrada, no sera que él reconoce con su propia gestión su ineficacia, y por ello apela a la gestión privada. Porque, siguiendo el criterio del Sr. Bauza, no damos la gestión de los Ayuntamientos a Empresas Privadas, de seguro que esta sería mucho más eficaz.

Valoració:7menosmas
Per Brn, fa mes de 10 anys

Miedo me dan los iluminados que planifican revoluciones. Señor Bauzá, la sanidad no precisa de ninguna revolución liderada por un iluminado. Precisa de un continuo trabajo sereno y de largo plazo. La apertura de Son Espases se ha realizado con relativo éxito. He tenido que acudir en dos ocasiones a urgencias y el trato recibido ha sido excelente. Es normal que en la puesta en funcionamiento de una infraestructura de este nivel se produzcan incidencias pero todo ha ido razonablemente bien. Dejesé de inventos a la Aguirre y no revolucione nada... y menos si es para trasvasar recursos de la sanidad pública a la privada y que los de siemrpe se forren.

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris