cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

La coalició PSM-IV-ExM vol doblar el pressupost de les polítiques educatives fins el 6% del PIB

123742

Fina Santiago, Biel Barceló i Damià Pons, avui presentant la proposta de la coalició econacionalista.

Ferran Aguiló - J.T.

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha informat que el seu principal objectiu en la pròxima legislatura serà doblar el pressupost destinat a les polítiques educatives, i passar així del 3,3% del Producte Interior Brut (PIB) que destina les Balears en l'actualitat al 6%.

Així ho ha manifestat aquest dilluns a la plaça del tub de Palma el candidat de la coalició al Parlament, Biel Barceló, que ha assenyalat que la mitjana de l'Estat se situa en un 5%. Per al líder nacionalista, "aquesta situació de falta de recursos es deu a unes transferències des del Govern Central absolutament mal dotades".

Així mateix, la també candidata de la coalició, Fina Santiago, ha assenyalat que "no és casualitat que les comunitats amb règims econòmics especials com el País Basc o Navarra són les que presenten menor fracàs escolar, menor pobresa i millors serveis socials i sanitaris".

En aquest sentit, Barceló ha explicat que des del Govern "s'han fet esforços per reconvertir la situació però a Madrid s'han esforçat a atendre altres comunitats". El candidat del PSM al Parlament ha insistit que és necessari un gran pacte educatiu entre totes les parts implicades "per aconseguir rebaixar el 40% de fracàs escolar que sofreixen les Illes".

Per a això, la coalició ha presentat fins a 12 propostes entre les quals destaquen la creació de més centres educatius perquè es redueixi la mitjana d'alumnes per aula. A més, la coalició també aposta per més llibres de text gratuïts i per una oferta educativa més diversificada, amb la incorporació de professionals especialitzats en àmbits socials o sanitaris en els centres. També són prioritat per a la coalició nacionalista més ordinadors a les aules i més àrees en anglès.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sílvia, fa mes de 10 anys

I jo em deman...
- Segur que pensau que aquesta legislatura hagués estat igual sense el PSM?
- Sabeu què significa governar amb un govern del qual tu en representes una part petita?
- Preferiu que, malgrat tot, governi el PP? O el PSOE tot sol?
- Què li ha passat a Esquerra, quan ha hagut de governar a Catalunya, també en coalició (i no pos exemples, perquè jo seguria votant a Esquerra a Catalunya, i entenc les dificultats que suposa no ser el partit més votat)?
- Què li interessa més a Esquerra (a Mallorca), créixer a costa del PSM o intentar que Mallorca estigui un poc millor?
- Amb quatre anys i amb aquestes condicions (crisi econòmica + crisi política) pensau que es pot canviar el món?

Crec que la gent que formam part de la coalició té clar que no renunciam a res, som conscients de les nostres mancances, dels nostres errors i de la realitat complexa que tenim. Jo perseguesc la lluna, però m'estim més fer-ho caminant, encara que sigui a poc a poc... I no quedar-me aturada a un lloc privilegiat, on la puc la puc contemplar sencera, però sense moure'm ni avançar... Us respect (i fins i tot estim) gent d'Esquerra, però pens que no és el bon camí...

Valoració:0menosmas
Per Miquela, fa mes de 10 anys

Els dos darrers anys d'aquesta legislatura, els dos diputats de la foto han tengut oportunitat de que no es reduís l'inversió en educació, però ells han fet possible amb el seu vot que educació i salud fossin àrees maltractades pels nostres governants. No m'extranya que Esquerra no volgués seguir en aquest govern.

Valoració:3menosmas
Per Joana, fa mes de 10 anys

Si Madrid no es quedàs amb el 14% dels nostres diners, podríem fer tot això que proposa aquesta coalició i molt més.
Que s'aprimi d'administració de l'Estat. Què fan tots els ministeris que tenen les competències transferides a les comunitats autònomes?

Valoració:1menosmas
Per Joan, fa mes de 10 anys

Me pareix una idea fantàstica! Molt bé! El país ho necessita! Però una pregunta: aquesta gent governa avui, o no? O aquesta legislatura només era per fer Son Espases, Son Bordolls, conservar els monuments feixistes i fer de cleca al PSOE??
I aquests varen tenir sa barra de demanar a ERC que ho deixassin estar? es d'ERC almanco varen renunciar als sous i a les cadires per no fer de comparssa!

Valoració:6menosmas
Per Mirall trencat, fa mes de 10 anys

Segurament amb un millor sista educatiu no tindriem aquests polítics. Molta gent sense professió coneguda buscant una solució personal a la crisis. #noelsvotis!

Valoració:4menosmas
Per Ligeia, fa mes de 10 anys

Aquesta legislatura no han complert amb les promeses del programa electoral anterior en qüestió d'educació. Per què els he de creure ara?

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris