cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

L'exgerent de Cilma entrega la llista dels 'treballadors' d'UM

Eugenio Losada digué a la jutgessa del cas Inestur que els empleats no anaven a fer feina al Consorci. Els contractes laborals els ordenaven les secretàries tècniques del Consell. Buils i Julve neguen les acusacions

Eugenio Losada.

11-04-2011 | Pere Bota

L'exgerent del Consorci d'Informàtica Local de Mallorca (Cilma) Eugenio Losada entregà ahir a la jutgessa del cas Inestur el llistat de persones contractades per l'empresa a petició d'UM. Les contractacions, segons Losada, es feien basant-se en el que demanaven les directores insulars o les secretàries tècniques de Presidència, Vicepresidència i Cooperació Local del Consell. Les peticions, a més, indicaven dades de la persona a contractar, l'import a percebre i la durada del contracte.

Losada afirmà que li enviaven els llistats i ell els donava d'alta al Consorci. Assenyalà també que aquestes persones mai no treballaren a Cilma i afegí que els contractes "es camuflaven en projectes reals que s'estaven desenvolupant". Aquests projectes són Info- mallorca, Eiel i Mallorca Digital. Losada precisà que "no treballaven a Cilma, ignor si estaven en altres departaments". També digué que "ignor si treballaven per a un partit polític preparant les eleccions de 2007.Mai vaig preguntar a ningú de quin partit era". L'exgerent declarà com a imputat en relació a una presumpta trama de contractació irregular d'UM en el cas Inestur. A la peça, hi estan igualment imputats els exconsellers insulars de Presidència, Vicepresidència i Cooperació Local Francesc Buils, Miquel Nadal i Catalina Julve, respectivament. Buils i Julve també declararen ahir.

Losada especificà que les ordres provenien de les secretàries tècniques i apuntà que per part de Vicepresidència de Turisme era Esperanza Massanet; de Vicepresidència, Eugènia Cañellas, i de Cooperació Local, Coloma Castañer. A més, indicà que acatava les ordres perquè el president de Cilma -que llavors era l'exconseller Buils- "així m'ho féu veure". Un dels correus electrònics que aportà feia referència al contracte d'una persona que "estava recomanada per Miquel Nadal". La declaració de l'exconseller, prevista per avui, s'ha posposat perquè les parts tinguin temps per revisar la nova informació aportada.

La resposta de Julve i Buils

Julve afirmà davant la jutgessa Abrines que "no ordenà contractar ningú" i que desconeix si la seva exsecretària tècnica ho havia fet. Afegí que "n'és la primera sorpresa" i que no entén com Castañer pot indicar "noms, sous, nòmines, etc., ni en té idea". L'exconsellera apuntà que durant la seva etapa a Cooperació Local es desenvolupà el projecte Eiel, una enquesta insular d'equipaments locals. També que abonaren 100.000 € el 2006 i el 2007 per aquesta iniciativa. Aclarí, però, que el tema de recursos humans "no el tractàvem nosaltres, devia tractar-lo Cilma o el departament que feia les enquestes".

Buils, el darrer a declarar, assenyalà que, com a president de Cilma, "no som responsable de la contractació. Som qui signa els contractes", i apunta Losada com el responsble de la selecció de personal. Buils, així mateix, explicà que des de Presidència del Consell es va dur a terme el projecte Infomallorca, que ell impulsà. Precisà que "és fals que els treballadors contractats no anassin a fer feina" i que "no és el cas que els proporcionassin els noms". Digué que l'espai de Cilma és reduït i que era fàcil treballar des d'un altre despatx "aportant dades i coordinant-se amb els ajuntaments".

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris