algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Els diputats amb judici oral podran ser suspesos

La reforma del reglament del Parlament també preveurà la suspensió temporal si hi ha presó provisional. Per suspendre caldrà majoria absoluta i l'afectat no podrà ser substituït

El nou reglament del Parlament, que negocien els grups polítics, permetrà que un diputat sigui suspès temporalment del càrrec quan se li obri un judici oral per un suposat cas de corrupció, una possibilitat que ara no es considerava. Aquest és un dels acords assolits a hores d'ara pels diputats que negocien la reforma del reglament. Els parlamentaris encara podrien incorporar un altre supòsit de suspensió que s'aplicaria quan un diputat fos cautelarment enviat a la presó. En tots aquests casos, per fer-se efectiva la suspensió temporal, caldria que un diputat ho demanàs i que la majoria absoluta de la cambra hi votàs a favor. Si això passàs, el grup afectat quedaria amb un diputat menys que no podria ser substituït per ningú.

Les negociacions per reformar el reglament de la cambra s'aturaran avui, però no es completaran fins passat l'estiu. Tot i els canvis, la remodelació no incorporarà novetats a l'hora d'actuar davant els casos de transfuguisme. Així, el reglament manté, com fins ara, la possibilitat de crear un grup de no adscrits -un grup que no té ni assignació econòmica ni de personal i que permet menys iniciativa política-, però no obliga els trànsfugues a formar-ne part. Per tant aquests, com fins ara, podran continuar al Grup Mixt -que manté els mateixos drets que la resta. Aquest és el cas que s'ha viscut aquesta legislatura amb Josep Juan Cardona i Tomeu Vicens i que, en endavant, es podrà repetir, malgrat que el Bloc ha fet propostes sense èxit perquè s'eviti.
Un altre acord assolit, aquest sí a proposta del Bloc, és el que permetrà formar grup polític amb tres diputats. Actualment, calen quatre diputats per constituir el grup i tres per mantenir-lo. En endavant seran tres per constituir-lo i mantenir-lo. Si ara s'aplicàs, UM podria tornar a tenir grup. UM constituí grup gràcies al préstec d'un diputat d'una altra formació que després tornà al seu grup. Els de Melià mantingueren grup amb tres diputats, però la partida de Tomeu Vicens al Grup Mixt els el desintegrà. Amb el nou reglament, el podrien mantenir.
Finalment, avui es podria tancar una altra novetat, aquesta impulsada pel PSOE, que permetria a les diputades amb baixa de maternitat o als diputats i diputades malalts la possibilitat de votar per via telemàtica sense haver de fer acte de presència al Parlament.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys
Un diputat ès un representant del poble.
Els principis de qualsevol constitució no permeten lo que volen implantar aquests totalitaris.
No se pot posar la sobirania popular en mans de funcionaris, que són els jutges.
Intenten implantar el cesaropapisme aquests socialistes, no voler separar els tres poders.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris