algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

El Consell ha de pagar 2,4 milions no pressupostats

Són factures del 2009 i 2010. Per pagar-les, Armengol necessita UMi aquests no saben encara què faran. La interventora fa un informe contrari i considera “nul·les” les operacions de l'any passat

El Consell ha d'aprovar en el ple de dijous el pagament de 2,4 milions d'euros a proveïdors per factures del 2009 i 2010 que no s'havien pressupostat. L'operació de reconeixement extrajudicial de crèdit té l'informe contrari de la interventora general de la institució. La interventora considera que les actuacions fetes l'any passat, "prescindint del procediment legalment establert", són "nul·les de ple dret". Amb tot, el Consell pot autoritzar-ne el pagament, però només si hi ha majoria absoluta. El PP hi votarà en contra i tot depèn d'UM, que en comissió se'n va abstenir i ara s'ho pensa.

L'aprovació d'aquest tipus de pagaments no és nova a la institució insular, perquè d'ençà que la presideix Francina Armengol (PSOE) ja se n'han fet per valor de 12,2 milions d'euros. Ara, però, s'ha de fer efectiva la primera operació d'aquest tipus d'enguany, que servirà per pagar gairebé de tot: des de fotocòpies fins a gasoil, passant per serveis de neteja i de seguretat, mecànics i anuncis. Els rebuts del 2009 pugen a un milió i els d'enguany, a 1,4 milions. No tot són factures imprevistes, també hi ha pagaments que no s'han pogut fer pel procediment normal.

Aquest és el cas, per exemple, d'un dels rebuts inusuals que s'inclou en la llista i que ha de servir per pagar l'assegurança mèdica dels funcionaris de la casa. La concessió a l'empresa Asisa es va esgotar a final d'any i, com que no s'ha fet un nou concurs, el Consell continua pagant d'aquesta manera el servei a la mateixa empresa. Per aquest concepte, s'hauran d'abonar 108.000 euros dels primers sis mesos de l'any.

Perquè es pugui autoritzar el pagament de totes aquestes factures, el ple ordinari de dijous ho ha d'aprovar per majoria absoluta. El PP ha avisat que hi votarà en contra. PSOE i Bloc, que hi votaran a favor, no sumen prou per assolir la majoria absoluta. Només si UM hi dóna suport es podrà aprovar, malgrat que se'n va abstenir en una comissió anterior. Tot i això, el seu portaveu, Antoni Pascual, avançà ahir que la decisió no està presa i que estudiaran entre avui i demà tota la documentació abans de valorar quin serà el sentit del seu vot.

La retallada s'aprovarà
UM sí que té clar que votarà a favor de la retallada de sous als funcionaris, ja que entén que no queda més remei que aplicar el reial decret aprovat per l'Executiu central, de la mateixa manera que han fet la resta d'administracions. Davant de la possibilitat que el PP voti en contra d'aquesta rebaixa, perquè la considera insuficient -suposa un estalvi de 2,5 milions i la institució reconeix que ha de contenir 50 milions de despesa entre enguany i l'any que ve-, Pascual advertí que això seria "fer demagògia". Així, la retallada s'aprovarà.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys
Que el pagui el PSOE, el Consell de Mallorca ja té el seu pressupost, l'any 2008, 2009, 2010 i 2011 ès el PSOE el qui administra.

No se ha de permetre que gastin un euro més del pressupost, que espavilin.

Seria necessari denunciar els excessos de despeses, no només han de esser els dels PP i UM els processats, ès hora de denunciar a n'Armengol i altres per excedir-se.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris