cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
22°

49 joves, distingits per l'esforç escolar

El programa Alter permet des del 2004 que molts alumnes amb problemes d'adaptació no deixin els estudis

"Gràcies al vostre esforç, la nostra comunitat autònoma és més llesta i està més formada". D'aquesta manera agraïa ahir la consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració, Fina Santiago, la feina dels 49 joves de Palma amb problemes d'adaptació escolar que han superat el programa Alter.

N'hi ha molts que a través de l'atenció personalitzada d'aquest programa engegat el 2004 han pogut recuperar l'interès pels estudis a través d'una formació prelaboral. Es tracta de joves de 14 a 16 anys que han estat formats mitjançant una escolarització adaptada a les seves circumstàncies, alternada amb la realització d'activitats pràctiques. Ferreria i forja, arts gràfiques, manteniment d'instal·lacions són alguns dels oficis que enguany també han pogut aprendre, tot i que els àmbits són molt variats: perruqueria canina, informàtica, cuina, jardineria, estètica i mecànica de motos, entre d'altres.

"Aprendre és un dret i també una obligació, perquè d'aquesta manera es pot aportar a la societat", va recordar ahir Santiago durant l'entrega dels diplomes que va tenir lloc a la Fundació Natzaret de Palma. Els alumnes d'aquest programa van explicar durant l'acte que "ens ha servit de molt, ja que tractam millor les persones" i "ara ja no fem tantes bajanades". A més, un 85% s'anima a continuar formant-se. I és que l'objectiu, a part de motivar-los, també és millorar-los les competències i habilitats socials, a més de donar-los nocions per millorar l'autoestima o normes de convivència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris