algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

El Govern destapa un frau fiscal de 25 milions, prop del doble que l'any passat

L'Agència Tributària de les Illes Balears ha intensificat la lluita contra els defraudadors d'imposts i és considerada una de les més eficients de l'Estat, tot i la curta vida

49784

El conseller Manera, el president Antich i la directora de l'Agència, Maria Antònia Truyols, dies enrere, quan s'inicià el servei de renda àgil.

T. AYUGA

El Govern balear ha intensificat la lluita contra el frau fiscal d'ençà que creà l'Agència Tributària pròpia i la decisió comença a donar els seus fruits. A hores d'ara, entre gener i maig, ja ha destapat prop de 25 milions d'euros que s'havien defraudat a Hisenda i l'any passat havia recuperat per aquestes dates gairebé 16 milions d'euros. En tot l'any passat, el frau fiscal que es va fer aflorar arribà als 34 milions.

L'Agència Tributària de les Illes Balears, que començà a funcionar l'any passat, només té competències sobre els impostos propis i els cedits, que són els de transmissions patrimonials, actes jurídics documentats i successions i donacions. Des del principi, es creà una oficina específica contra el frau fiscal i es donaren ordres de perseguir aquestes actuacions.

Segons explicà la directora de l'Agència, Maria Antònia Truyols, amb el temps s'han perfeccionat els criteris de selecció de les possibles actuacions fraudulentes per cercar aquelles operacions en les quals s'amaguen més doblers. D'aquesta manera, s'ha pogut destapar un major volum monetari estafat sense necessitat de fer tantes inspeccions. Fins i tot, l'increment de doblers revelats ha coincidit amb una reducció de personal, perquè enguany s'ha suprimit el servei de les oficines liquidadores.

Actualment, dels gairebé 25 milions que s'han fet aflorar enguany, quasi 16 milions s'han descobert amb comprovacions massives i prop de nou milions s'han destapat a partir de comprovacions puntuals i exhaustives, les inspeccions, que es produeixen quan hi ha alguna evidència de fraus importants. De gener a maig s'han fet 86 operacions d'aquest tipus.

Des de la Conselleria es recalca que si ara se'n detecten més és per la major eficàcia de les actuacions i per la millor coordinació amb l'Agència estatal, que ha permès destapar casos com el que ha comportat la detenció de l'hoteler eivissenc Fernando Ferré per suposats delictes de frau fiscal, entre d'altres.

Totes aquestes actuacions han fet que l'Agència Tributària de les Illes Balears sigui considerada pel Ministeri d'Hisenda com una de les més eficients en l'àmbit inspector, tot i la curta vida.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per No ens bvengueu amb comèdies, fa mes de 10 anys
La xocolata del lloro comparat amb allò que han denunciat els inspectors d'hisenda.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris