cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Antich acusa el PP dels mals de l'economia actual

El president aprofità la I Convenció municipal de batles i regidors socialistes de Mallorca per atacar els conservadors. El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, en fou el convidat

"El Partit Popular és el càncer de l'economia productiva, perquè ha jugat en contra de l'empresariat". Aquesta era una de les reflexions del president del Govern balear i secretari general del PSIB, Francesc Antich, fetes ahir durant la I Convenció municipal de batles i regidors socialistes de Mallorca, que tingué lloc a Palma. A l'acte també hi varen assistir el ministre de l'Interior del Govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba; la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, i la batlessa de Palma, Aina Calvo.

Amb un to de precampanya electoral, Antich acusà els populars de no tenir idees, "només s'aprenen frases fetes", i mostrà la incoherència recordant que "varen crear el Consell de Formentera i ara volen eliminar el de Mallorca".

A més, afegí, "són la causa de la crisi, varen actuar amb un model equivocat i improvisat". Així mateix, els titllà "de gestors horribles". Com a exemple, recordà que, després de ser inaugurat el metro de Palma, "amb només 15 litres per metre s'inundà" i al Palma Arena "cada dia es descobreixen nous cruis". Precisament, la també secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Francina Armengol, digué que "els 100 milions d'euros que haurem de retallar per evitar el dèficit són els que costà contruir el velòdrom".

Armengol, durant el discurs, s'autointerpel·là: "I jo em deman, què hauria passat si durant aquesta situació haguéssim tingut Rajoy, Matas, Estaràs o Cirer governant?". Després, afirmà: "Respostes desmesurades cap a la població".

La presidenta del Consell, amb referència a com cal afrontar la sortida de la crisi econòmica, mostrà l'orgull com a socialista i indicà que "tenim una responsabilitat històrica i estic contenta que l'hagi d'exercir el PSOE". Si bé va reconèixer que "les mesures extraordinàries s'han pres per mantenir l'estat del benestar".

La batlessa de Palma, Aina Calvo, evidentment, en un to més municipalista, defensà el pla E del Govern de Rodríguez Zapatero, que "no ha servit només per canviar faroles". Així mateix, afegí que "ha donat energia i dinamisme a l'economia i ha estat un bé per als veïns de ciutats i pobles". Calvo explicà, a més, que "els doblers de tots són per fer ciutats i no som aquí per fer caixa".

Rubalcaba s'oblida de les Balears i dels ajuntaments

"La democràcia és un sistema en què els polítics hem de donar comptes als ciutadans del que feim". Així iniciava el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, la intervenció en la I Convenció municipal del socialistes de Mallorca.

Rubalcaba, en cap moment, no va aportar solucions sobre el que necessiten les Illes Balears i es limità a defensar la política exercida pels socialistes des de l'arribada a la Moncloa. A més, carregà contra el Partit Popular.

El dirigent del PSOE, amb referència a les desicions preses pel Govern central per tal de reduir el dèficit, assegurà que "els sacrificis d'avui són les pensions, l'educació i la dependència de demà". Recordà que l'Executiu de Zapatero continuarà fent reformes.

Pel que fa a la crisi econòmica, Rubalcaba tirà pilotes fora. "La família socialista no en té la culpa". Es defensà d'aquells que els acusen de prendre decisions improvisades i digué que "aquesta crisi ha tingut una velocitat digital" i "ha estat una crisi desconeguda que ha demanat decisions ràpides i això ha suposat un cost per a la seva pròpia rapidesa".

Referent a les solucions per sortir de la crisi, el ministre de l'Interior va defensar que "cal canviar el sistema productiu i crear una economia sostenible".

Rubalcaba, que també donà comptes sobre la nova reforma laboral, indicà que "calia flexibilitzar un mercat laboral rígid i amb molts contractes temporals".

Quant a l'oposició, "la dreta és insolidària i es volen servir de la crisi per arribar a la Moncloa". Del líder dels populars, Mariano Rajoy, qui presentà divendres les idees per millorar l'economia, apuntà que "és l'únic dirigent europeu que vol treure l'impost a la banca" i, a més, "no sé com s'atreveix a dir que la solució als problemes econòmics passa per canviar la Constitució".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Llorencet, fa mes de 10 anys
Titànic, UM no és el partit més corrupte d'Espanya però sí un dels més perseguits, criminalitzats i odiats.
Valoració:28menosmas
Per Ramón, fa mes de 10 anys
Els socialistes estau tudant els doblers, ajudau a la gent a no fer feina, manteniu els immigrants amb els nostres impostos... i heu buidat la caixa...i ara què? Doncs seguim mantenin els que no volen fer feina, seguim mantenint els immigrants...i pujam als impostos al poble. Vergonya cavallers , vergonya.
Valoració:20menosmas
Per Pep, fa mes de 10 anys
Sense voler-ho has dit una gran veritat: Felipe González va haver arreglar els excessos econòmics de Franco que ens tenia 50 anys endarrerits respecte a Europa. I va haver de fer una gran reforma industrial molt dura, però que va modernitzar Espanya. Aznar es va aprofitar de la bona feina de Felipe González però va orientar la nostra economia cap el maó, el maó i el maó ... La dreta dels EUA amb Bush al capdavant i Aznar i Rajoy com incondicionals creen la crisi i com la nostra economia estava basada en el totxo ens passa factura amb aquesta aturada descomunal. Ara Zapatero està de nou obligat a arreglar la difícil situació propiciada per la dreta i ho està fent bé ... la Història es repeteix: "la dreta destrueix" i els socialistes arreglen les coses ... Això és així ... només cal agafar els diaris i llegir una mica ...
Valoració:-9menosmas
Per lina C, fa mes de 10 anys
Tota sa culpa és de Franco, s'ésglésia, n'Aznar, En Busch, es PP, en MATES, sa caixa de colacao, en Rasputin, es vots de formentera. HAHAHAHAHAHA...
Valoració:-7menosmas
Per Titanic, fa mes de 10 anys
Buf, mirau qui parla! una senaiada de milions per donatius, canvi de noms de carrers , memoria histérica, carrils per bicis ,que no serveixen per res, milions en es sindicats qque usin el català, InstituT ramon Llull dets orgues,estudis de viabilitat, estudis per auditories prevaricadores, comisaris língüístics, persecució política, sobrecost hospitals i carreteres, i COALICIÓ amb el Partit més corrupte d'Espanya: UM. ¿Què han fet? on és el tren Manacor-Artà, carreteres, ordinadors per les escoles....Què han fet?
Valoració:-10menosmas
Per Bonveí, fa mes de 10 anys
Ni PP Ni PSOE ni feixistes ni especuladors ni forasters amb mentalitat colonial a ca nostra volem els doblers que surten del nostra treball prou de mantenir a ganduls d'espinya

A ca nostra partits que dafengan sa nostra llengua i sa nostra economia ni PP ni PSOE que sols miren a Madrid i per Madrid
Valoració:8menosmas
Per Patriotes Associats, fa mes de 10 anys
CONCERT ECONÒMIC PER A LES ILLES BALEARS JA! ! !
Valoració:19menosmas
Per Berto, fa mes de 10 anys
La sortida de n'Antich és com tirar pilotes fora. És ben clar que els del PP i UM saquejaren les finances públiques i que el seu model econòmic era l'especulació urbanística pura. Però n'Antich i en Manera han fet bons els anteriors gestors. Han eliminat el suport a les polítiques socials i a l'economia productiva i han col.lapsat els ajuntaments, el consell i el govern. Poden llençar cortines de fum, ho daran, però no els servirà de gaire cosa. No hi ha projecte, no hi ha idees i no hi ha diàleg més que amb els poderosos.
Valoració:4menosmas
Per No és cap doi!, fa mes de 10 anys
Per una vegada n?Antich no s'equivoca... el PP és un cancer per les Illes i per l'economia... però també ho és Espanya.
Ha arribat l'hora de tallar amb les sangoneres!
Valoració:7menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys
En Matas deixà un deute públic de un 1800 milions de euros, un 6'8% del PIB, però fent qualque cosa, n'Antich deixa, per ara 2010, quasi 4000 milions de euros de deute, un 14% del PIB, o sigui que ès pitjor, i encara vol donar la culpa a els altres.
N'Antich ha gastat de més en tres anys que els altres en quinze anys.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris