algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
20°

EAiV-EU vol eliminar quatre de les societats i empreses públiques municipals de Palma

Entre les 55 mesures per governar Palma que són el primer esbós de programa electoral per a Ciutat d'Esquerra Alternativa i Verda (EAiV), consta la desaparició de quatre de les societats i empreses públiques municipals.

En concret, l'antiga EU pretén eliminar l'Institut Municipal de Coordinació d'Obres Viàries (IMOV); fusionar l'Empresa Municipal d'Obres Públiques (EMOP) i el Patronat de l'Habitatge en una gran empresa del sòl; unificar l'Empresa Municipal de Transports (EMT) amb la Societat Municipal d'Aparcaments (SMAP); i fusionar l'Institut Municipal de Formació, Ocupació i Foment (IMFOF) amb l'Institut Municipal de Turisme (Imtur).

Aquesta és una de les mesures de reorganització municipal i d'austeritat que proposen, però també volen refer tot l'organigrama de Cort. El document s'aprovà ahir a l'assemblea en què es constituí EAiV de Palma i en què es trià la nova direcció, encapçalada pels coordinadors Emylse Mas i Joan Miró, escollits amb el 85% dels vots. S'estrenà així la figura de la cocoordinació paritària: un home i una dona. A més, segons fonts del partit, la meitat de la direcció paritària la formen nous militants del partit, incorporats durant el procés de refundació.

Entre les 55 propostes també hi ha dedicar un 1% del pressupost municipal al teixit associatiu, fer que els casals de joves els gestionin directament les entitats juvenils, aconseguir que Palma sigui seu d'esdeveniments culturals de ressò internacional per dinamitzar el turisme, fomentar la rehabilitació i el lloguer i oferir una "tarifa plana" per als trajectes d'autobús. Per resoldre qüestions de convivència i seguretat com la botellada, EAiV proposa "simplement" fer complir les ordenances municipals que ja hi ha, no fer-ne de noves.

A l'assemblea, a la qual assistiren una seixantena de militants, segons fonts del partit, també es valorà positivament la feina feta els darrers tres anys.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per JS, fa mes de 10 anys
M'encanta com Diari de Balears posa accent amb lo de "segons fons del partit". Un clar exemple és lo de que la meitat de la direcció la formen nous militants adherits durant el procés, quan en realitat només hi ha 6 de 24, una quarta part.

I lo de la seixantena també es pot discutir, si quasi no arribaren a 50. Si no, hi hauria fotos publicades!
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris