algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

Proves documentals noves en el cas Inestur

Un document acredita que la vicepresidenta de la Fundació Coint va invertir 143.000 euros en un fons de dipòsit. En el sumari també consta un document que denega a Àlvaro Llompart l'obertura d'un compte a BANIF

El Grup de Delinqüència Econòmica de la Brigada de la Policia Judicial ha entregat a la magistrada instructora del cas Inestur, Mari Carmen Abrines, nova documentació sobre la peça separada que fa relació a la Fundació Coint. Es tracta d'una fotocòpia que l'entitat financera Ahorro Corporación Gestión els ha fet arribar i que acredita una operació financera feta per la vicepresidenta de la fundació, María Dolores Ordóñez, imputada en la causa.

Ordóñez va ordenar un ingrés a través de Sa Nostra d'un total de 143.000 euros el gener de 2008 al fons d'inversió Ahorro Corporación Fondeposito. La patrona de la Fundació va retirar els doblers només 24 hores més tard.

El fiscal Anticorrupció Miguel Angel Subirán va posar especial atenció en aquest fons de dipòsit realitzat per Ordóñéz quan aquesta declarà davant la jutgessa Abrines als jutjats de l'avinguda d'Alemanya. Ordóñez negà conèixer l'abast de l'operació efectuada i apuntà que potser ella mateixa podria haver estalviat els doblers amb el seu sou com a tècnica.

La magistrada, a instàncies de la Fiscalia, obrí una peça separada sobre Coint que investiga diversos projectes sobre fons públics europeus pels quals l'entitat de cooperació internacional hauria rebut uns 200.000 euros d'Inestur.

Una tercera peça
Entre la nova documentació aportada a la causa es troba un document que recull la negativa de la Conselleria d'Economia i Hisenda del Govern d'Antich d'autoritzar l'obertura d'un compte a l'entitat bancària Banif perquè "no s'inclou en el contracte marc de tresoreria". Tot i la negativa de la Conselleria, l'exconseller Buils hi obrí un compte en el qual hi arribà a haver 1,2 milions d'euros. En la declaració policial, l'exconseller negà tenir coneixement de l'esmentada prohibició i explicà que si ho hagués sabut, mai no hauria autoritzat l'obertura del compte.

El fiscal demanà l'obertura d'una peça separada sobre Banif en què estarien imputats l'exconseller Buils, l'expresident d'UM Miquel À. Flaquer i l'excompable d'UM Àlvaro Llompart per un presumpte delicte de malversació i prevaricació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris