algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Només un de cada quatre opositors tindrà feina

Dels 4.002 inscrits en les proves de personal docent de la Conselleria d'Educació, s'hi va presentar un 70 per cent. Entre el 4 i el 10 de juliol se sabran les notes d'aquesta primera fase

Dels 4.002 inscrits en el concurs oposició de la Conselleria d'Educació i Cultura per cobrir 800 places de personal docent, ahir finalment s'hi presentà un 70%. Això suposa unes 2.800 persones i, per tant, per cada plaça convocada hi haurà quatre persones que lluitaran per assolir-la. Mallorca, Menorca i Eivissa han estat les seus dels diferents tribunals.

Dels inscrits, 1.758 persones opositaran al cos de mestres i 2.244 es presenten als cossos de professorat d'ensenyament secundari, de professorat tècnic d'FP, de professorat d'arts plàstiques i disseny i de professorat de les Escoles Oficials d'Idiomes. A més a més, 500 persones s'encarreguen que tot el procés dels exàmens funcioni correctament. Entre el 4 i el 10 de juliol, previsiblement, se sabran les notes d'aquesta primera part de l'oposició. Aquells qui la superin passaran a la fase que s'anomena 'concurs', en què es valoraran els mèrits, com per exemple haver treballat com a interí a l'Administració o haver realitzat cursos complementaris. Finalment, el 23 de juliol s'espera donar per tancat el procés.

En els darrers deu anys s'havien oferit entre 400 i 500 places per a personal docent des de la Conselleria d'Educació i mai no s'havia arribat a la xifra d'enguany. Cal no oblidar que Balears és al capdavant de l'Estat pel que fa al nombre d'interins i, de manera consegüent, d'inestabilitat laboral.

L'atzar
"He tingut sort, m'ho havia estudiat", digué Antònia Cabanelles. És una de les qui ahir es presentà a la convocatòria per ser professora de secundària de filologia hispànica. En el seu cas, se n'han convocat 36 places i hi ha 185 candidats. Treballa a l'IES Mossèn Alcover de Manacor com a professora, però no té plaça fixa. Ahir, i després de dos intents anteriors, va ser el primer cop que tingué sort. "Les altres dues vegades no havia pogut desenvolupar el tema i, dels cinc que han tocat, el del Lazarillo de Tormes me'l sabia bé", confessà.

Alba Bacardí és una altra de les qui ahir s'examinà per poder ser professora de grec, branca en què han sortit a concurs 14 places i hi ha 35 candidats. "He triat Hesíode i crec que m'haurà anat bé", explicava. Dilluns -com la resta d'opositors- haurà de fer la lectura pública de l'examen.

Filosofia és una altra de les especialitats amb 12 places convocades, per les quals lluitaran 93 llicenciats, és a dir, que per cada plaça hi ha 8 aspirants. "He vingut a veure com funcionen unes oposicions i, si hi ha sort, millor". Així d'animat sortia Miquel Àngel Muñoz després de fer l'examen de filosofia i d'optar per desenvolupar el tema de "sentit i referència".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquela, fa mes de 10 anys
Totalment injust. Durant molt d'anys hi ha hagut sequera de places i ara, de cop, en surten de davall les pedres.
Valoració:1menosmas
Per observador, fa mes de 10 anys
Enguany s'han convocat moltes més places del que sol ser habitual, em pens que devers 800. Una sortada, vist el panorama de retalls en el sector públic. Ja veurem quantes se'n convocaran per a l'any proper...
Valoració:0menosmas
Per Cartilleta., fa mes de 10 anys
Idò que tornin a implantar el "Pla Profesional de Magisteri", el de la II República, que era el millor que hi ha hagut a Espanya.

Batxiller de 7 anys, un examen d'ingrés a l'Escola Normal que ja era unes oposicions. Tres anys de carrera i un més de pràctiques. I els que aprovaven, a exercir ja amb plaça i amb paga de tinent de carrera de l'exèrcit: 333,33 pts.
El 1936, una molt bona paga!

En Franco el va llevar i el va substituir per un altre péssim, curt i malpagat.
Valoració:9menosmas
Per clovella, fa mes de 10 anys
Amics opositors, us desig el millor a tots, però no aneu tan a la lleugera amb el famós "aquest no m'ho he estudiat", o "dels cinc que han tocat, aquest el me sabia bé"... És molt el que us jugau per anar sols amb uns temes estudiats... Per aprovar la fase de concurs heu d'anar súper preparats, haver estudiat tots els temes, algun millor que els altres, haver fet les programacions ben estructurades i de manera coherent, amb serietat! Ànim i a seguir, que l'educació pública està fotuda i necessita gent molt preparada i motivada per apujar els nostres nins i joves. Ànim, de veres i molta feina!
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris