cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

El Govern podrà ser mediador de parelles

L'Executiu insta el PP que expliqui “el seu paper en el desfasament del Palma Arena”

El Consell de Govern aprovà ahir el projecte de llei de mediació familiar que regula aquesta activitat i crea un servei públic per atendre-la. Segons explicà la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, la mediació entre parelles per qüestions com ara separacions, divorcis o disputes en la custòdia dels fills es fa servir cada vegada més per evitar judicis, però la legislació de les Illes Balears no veia possible que n'hi hagués un servei públic.

Ara el nou projecte de llei preveu la creació d'aquest servei públic i estableix mecanismes i requisits per homologar els professionals que s'hi dediquin i evitar l'intrusisme. Hi haurà un registre de professionals homologats.

Poden dedicar-s'hi aquells qui tinguin un grau en dret, psicologia, pedagogia, psicopedagogia o treball social que facin 300 hores teòriques específiques en mediació i 60 hores més de pràctiques. De la mediació pública se n'encarregaran els funcionaris de la Direcció General de Menors i Família, de manera que no implicarà cap augment de despesa. Això sí, Santiago explicà que aquest servei no es podria aplicar en casos de maltractaments a la parella o als fills ni de pèrdua de custòdia per negligència.

Segons el projecte de llei, cada parella en disputa podrà triar el mitjancer que prefereixi, però si no es posen d'acord el designarà el servei públic. Tot procés de mediació es considerarà acabat quan s'aixequi una acta en què constin els acords als quals s'hagi arribat. A banda d'aquesta qüestió, la portaveu del Govern, Joana Barceló, digué ahir que els semblava "bé" la intenció del PP de personar-se com a afectat en el cas del Palma Arena, però que "estaria bé que el partit explicàs el seu paper en el desfasament" de cost del velòdrom.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris