muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
16°

Flaquer diu que la seva imputació a Sant Elm és “desproporcionada”

L'exconseller defensa el conveni pel qual Turisme pagà 15.000€ a l'Ajuntament d'Andratx sense justificar. No recorda si Hidalgo li va dir que destinaria els doblers a pagar a la fundació de Cañellas

128784

Flaquer volgué donar explicacions a la seu del seu partit. Foto:

Morey

El diputat del PP i exconseller de Turisme del Govern Matas, Joan Flaquer, considerà ahir "injusta", "desproporcionada" i "injustificada" la seva imputació per presumptes delictes de prevaricació, malversació de doblers públics i tràfic d'influències en el cas Sant Elm, que investiga un suposat desviament de fons públics a la Fundació Illes Balears, propietària del castell de Sant Elm i presidida per l'expresident Gabriel Cañellas (PP). L'exconseller de Turisme reconegué que autoritzà l'any 2006 un conveni amb l'Ajuntament d'Andratx per subvencionar activitats de turisme cultural, però aquest no especificava si els doblers acabarien al castell de Sant Elm.

Per aquest conveni, el Govern va fer un pagament de 15.000 euros a l'Ajuntament que havia de justificar a posteriori i que no justificà mai. Flaquer, que també havia estat conseller amb Cañellas, afirmà que no recordava si el llavors batle d'Andratx, Eugenio Hidalgo (PP), li va dir que destinaria els doblers al castell quan li demanà la subvenció.

A banda de Flaquer, el jutge també imputa en aquest cas Carlos Pizà, exgerent de l'empresa pública Inestur, que dóna aquesta subvenció a l'Ajuntament. A més, hi estan imputats l'exbatle Hidalgo i l'expresident Cañellas. Flaquer està cridat a declarar el 17 de setembre, però ahir comparegué per donar explicacions.

L'exconseller defensà que el conveni signat amb Andratx era idèntic al que es va fer amb altres municipis que s'acolliren a la línia de subvencions de l'Inestur i semblant a altres acords subscrits per consellers del Pacte. També considerà "absolutament normal" que hagués servit per fer activitats al castell de Sant Elm. Apuntà que el mateix conveni preveia un primer pagament de 15.000 euros al Consistori, que aquest rebé el 8 de maig i que havia de justificar un pic hagués fet les activitats per poder rebre el segon pagament de 15.000 euros. Segons Flaquer, com que al desembre no s'havia justificat el primer pagament, es varen fer requeriments de justificació a l'Ajuntament en dues ocasions i no s'efectuà el segon pagament. Llavors arribaren les eleccions i ell fou rellevat del càrrec.

"La Conselleria i l'Inestur no varen desaparèixer després de les eleccions i no em consta que els nous gestors reclamassin la justificació o que hi posassin un plet", advertí Flaquer. "Sorprèn que ens cridin a nosaltres i no als qui vingueren després i no reclamaren la justificació". L'exconseller defensà l'exgerent de l'Inestur i es mostrà "absolutament tranquil", però "disgustat". "Confiï en la justícia, és el darrer que ens queda".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per queixal, fa mes de 10 anys
Un altre que hauria de dimitir i demanar disculpes a la ciutadania, com més prest millor. Després els jutges ja el posaran al seu lloc.
Valoració:3menosmas
Per Lo Rat Penat, fa mes de 10 anys
Pobret!! Ara el persegueixen!! Una persona tan honrada com ell,que quant es descobrì el cas Rasputìn,en contes de assumir responsabilitats destituì el director del IBATUR,no per el fet d'anar de p.... sino per que els a varen agafar passant les despeses.I quant,sels demanà explicacions,amb el despreci que els caracteritza cap al Parlament diguè payaso a un diputat.Governaven aquesta Comunitat com si fos de la seva propietat.I ara que tot (o part) s`ha descobert protesten quent els fiscals i el jutges els demanen explicacions,contractant,no sabem amb a quins doblers,un ex-fiscal per fer veure que s`els a persegueix per el fet d`esser del PP.Això s`en diu hipocresìa i barra.Crec que els ciutadans d'aquesta Comunitat no ens mereixem veure dia si i dia tambè com es destapen els casos de gent que amb tota impunitat ens robeven tot quant podien.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris