cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

El jutge dividirà el “cas Palma Arena” en unes 20 o 30 peces separades

L'objectiu és agilitar la seva instrucció i enjudiciament, talment com es féu en el 'cas Andratx'

El jutge d'instrucció del "cas Palma Arena" de corrupció a les Balears durant la passada legislatura del PP, José Castro, dividirà la causa en unes 20 o 30 peces separades amb l'objectiu d'agilitar la seva instrucció i enjudiciament.

Segons han informat fonts jurídiques, el jutge ultima aquesta divisió del cas, en la qual conservarà com a peça principal la presumpta desviació de fons en la construcció del velòdrom Palma Arena, que va ser inaugurat el març de 2007 i va costar més del doble del pressupostat inicialment fins a més de 100 milions d'euros.

La resta de peces versaran sobre aspectes que han anat derivant de la investigació, com l'increment patrimonial de l'expresident de balears Jaume Matas, fins a compondre entre 20 i 30 peces que després seran jutjades separadament.

El "cas Palma Arena", en el que Matas està imputat i en llibertat sota fiança de 3 milions d'euros, es va iniciar l'agost de 2008 i en ell hi ha imputades ja una trentena de persones, la majoria polítics, càrrecs executius i personal tècnic.

Després de gairebé dos anys d'instrucció, el seu sumari el componen actualment uns 26.000 fulls, per la qual cosa el jutge ha decidit fraccionar la causa.

Aquest no és l'únic cas de presumpta corrupció que es divideix en diferents peces per agilitar el seu enjudiciament, ja que també va aconseguir el mateix l'altra gran causa que els jutjats d'instrucció de Palma investiguen en aquests moments, el "cas Andratx" de corrupció urbanística, dividit en més de 70 peces diferents.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris