algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

“Hem de deixar de parlar de nosaltres”

Marc González Sabater, escollit nou president del comitè local d'UM a Palma. El seu segon és Jaume Almendro Pons

Marc González Sabater, llicenciat en dret i en ciències de la informació, és el nou president d'Unió Mallorquina a Palma. Ahir 540 dels 951 militants d'UM a Palma el votaren, amb l'única llista que es presentava per formar el comitè local de Ciutat. També hi hagué 22 vots en blanc i 2 de nuls, o sigui que la participació arribà al 59,31%.

Just després de col·locar la papereta, González digué ahir dematí que havien fet un esforç "per unir tots els sectors" i que era hora de "fer feina tots plegats". Explicà que la llista significaria "centrar-nos a fer feina per als ciutadans, deixar de parlar de nosaltres i parlar de la gent". De fet, es presentà amb una candidatura de vuitanta noms on ha intentat aconseguir tot el consens possible: hi han quedat tots els actuals membres del comitè local que hi han volgut continuar.

Al vespre, el president de la formació, Josep Melià, agraí a tothom l'esforç "d'integració i unitat". De fet, fins i tot digué que "és evident que totes les dificultats s'han superat de manera ràpida", amb referència a la divisió dins d'UM.

El número 2 de la llista, el nou secretari d'UM a Palma, és Jaume Almendro, considerat proper a l'entorn de Nadal i Cerdó. Això és una mostra més de l'intent que s'ha fet per cercar l'equilibri entre les tendències del partit. Almendros destacà ahir que "la llista encaixa amb tots els sectors".

Al vespre, quan es varen saber els resultats, González es mostrà satisfet i confiat en les pròximes eleccions i digué que tenien el repte de consolidar i superar els resultats dels comicis passats. També volgué marcar distàncies amb el PP, dient que "UM té un espai propi" i que a vegades coincidirien amb el PP i d'altres amb el PSIB, ahir pretenia marcar certa equidistància respecte dels dos grans partits.

No aclarí si ell seria el candidat d'UM a les pròximes eleccions, tot i que ara n'és el favorit, però sí que recordà que el triaria el comitè local.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Francesc, fa mes de 10 anys
Berenguer digué:

"Per cert, UMites, no podrieu fer d'una vegada un partit d'Unió d'Illes Pitiuses i Balears, i deixar ja això de ser un partit d'una illeta (encara que sigui la més gran)?
No trobau que ja està bé de centralisme exageradament mallorquí?"

Què se suposa que hi té a veure amb el centralisme el ser un partit mallorquí??
Jo, com a menorquí, som més del parer de no reforçar comunitats i fronteres artificials. Respect UM per tenir clar que són mallorquins i no aquesta cosa que déu sap que és: ser balears. Què vol dir ser "balear"?? que és la sociedad balear?? Són coses que no entenc.
El que és centralisme és anomenar les coses "balears" i que realment siguin Mallorca i voltants.
Valoració:0menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 10 anys
Aquest pic, tothom que sigui nacionalista no espanyol i no dogmàtic hauria de fer un vot útil i votar allò que més cou al psoE i al pp: UM.
Si UM aconseguís sortir-se'n, tot i la persecució a què ha estat sotmesa, tant psoE com pp se'n lamentarien prou i veurien que han de respectar el nacionalisme no espanyol. Dels marginals, se'n regalen.
Valoració:-1menosmas
Per Andreu, fa mes de 10 anys
Berenguer, et puc assegurar que des d'Esquerra s'ha fet tot el possible per arribar a una unitat, federació, digues-li el que vulguis des de 2006, quan ja es va proposar al congrés d'Esquerra la constitució d'una federació amb el PSM, aleshores no escindit. Mira quins socis ha triat el PSM i ho entendràs tot. No ens hem de limitar a aquestes eleccions i això és el que volia esquerra, una unió més enllà d'unes eleccions.
Valoració:-2menosmas
Per uelomoney, fa mes de 10 anys
ara si ara guanyarem .visquen els uemitess i la mare qu'els va parir .
Valoració:9menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys
Se ha de acabar la CAIB (Comunitat Autònoma de les Illes Balears).

Se pot formar tres comunitats autònomes amb les Balears: Mallorca (i Cabrera), Menorca i les Pitiüses (Eivissa i Formentera.

Mallorca pot aconseguir la independència a partir de la dissolució de la CAIB.

Valoració:2menosmas
Per Berenguer, (encara) d'ERC, fa mes de 10 anys
Pere, el camí erràtic el duen tant el PSM com ERC, com Alternativa.

a mi les seves cadires me la bufen.

Si no hi ha unió a les properes eleccions, deix el carnet.

Ja veurem què fan finalment i on va a parar el vot de l'esquerra nacionalista cansada del multi-mini-partidisme (no, no crec que anem a UM, em sap greu).

Per cert, UMites, no podrieu fer d'una vegada un partit d'Unió d'Illes Pitiuses i Balears, i deixar ja això de ser un partit d'una illeta (encara que sigui la més gran)?
No trobau que ja està bé de centralisme exageradament mallorquí?
Valoració:2menosmas
Per Un catalinero, fa mes de 10 anys
Totalment d'acord amb salut i força. Jo de veres esper que UM segueixi així i no se torni a embrutar, ja que pot ser una alternativa real per a mallorquins de dretes (de Palma o no), que no poden tolerar sentir com des del PP volen fer abús de sa nostra cultura i llengua, però que troben es PSM massa d'esquerres.
Gran acert amb en Melià i companyia. Tendran es meu vot si segueixen així.
Bon dia
Valoració:28menosmas
Per nacionalistes no espanyols, fa mes de 10 anys
Esperança renovada!

Farem vot útil. Votarem UM, si la cosa no s'espenya.
Valoració:24menosmas
Per Pere, fa mes de 10 anys
Jaume Coll, és la primera opinió assenyada d'un militant del PSM que sent en molt de temps. I m'alegra. Jo som un ex-militant i ex-regidor del PSM i me'n vaig anar cansat de la manca d'autocrítca, la falta de valentia política, el PSM està seguint un camí erràtic que els dur a perdre votants continuament i com tu dius l'unic que sap fer és lloar lo guapos que són i mirar-se sa guixa tot el temps. En relació a UM sort en la nova aventura. Esperem que ara si, sigui un partit amb uns ideals i no només una agrupació mercantilista venuda a la corrupció i el clientalisme.
Valoració:21menosmas
Per salutiforça, fa mes de 10 anys
Ara es el moment de juntar tots els vertaders mallorquins de Palma, un lloc de cada pic més espanyolitzat, i és hora de que tots facem força. Encara no entenc com hi ha mallorquins d'arrel que voten a PP i PSOE, partits controlats des de Madrid. Entenc l'opció del PSM, però sempre per gent més d'esquerra. Ara és hora que tots els "palmesanos" més mallorquinistes i moderats comencin a fer unió i el seu lloc és UM. Salut, força i visca mallorca per damunt de tot!
Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris