muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Educació no paga les associacions de pares i mares

La Coapa i les FAPA associades reclamen les subvencions que sempre havien rebut del Govern

La Conselleria d'Educació va informar dimarts que les subvencions del curs 2009/2010 que han de rebre les associacions i les federacions de pares i mares d'alumnes de les Illes Balears no es podran pagar. En total, estam parlant d'uns 308.000 euros que permeten als pares i mares poder gestionar i tirar endavant activitats extraescolars o d'altres serveis d'atenció als alumnes que han acabat assumint perquè els infants puguin tenir, per exemple, cursos complementaris de reforç o fins i tot en alguns casos el servei de menjador. Les Federacions de Pares d'Alumnes (FAPA) reben uns 104.000 euros i les Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (APIMA), uns 204.000. La xifra anual que rep cada APIMA és de devers 300 euros per al funcionament i uns 800 euros per realitzar activitats.

Jaume Ribas, el president de la FAPA Mallorca, assegura que "els serveis extraescolars que gestionam superen els 9 milions d'euros per curs i ens finançam gràcies als pares i a les quotes de les activitats". També perceben ajudes -depèn dels casos- dels ajuntaments.

La FAPA Mallorca, que forma part de la Confederació d'associacions de mares i pares d'alumnes de les Illes Balears (Coapa), es planteja amb vista al curs vinent deixar d'oferir els serveis que dispensa en l'actualitat.

Com explica Ribas, "l'any passat ja van convocar l'ajuda tard, però enguany ens han dit que ens facem a la idea que la cosa és complicada". En acabar el curs, les associacions de pares i mares aturen l'activitat i "si ara es publicassin les subvencions, moltes no serien a temps d'optar-hi".

Els curs que s'acaba deixarà les associacions de pares i mares sense els 1.100 euros anuals que els permet enfortir el vincle entre el centre i les famílies, ja que allò que els deuen és del 2009/2010. Des de la Coapa volen recordar que "desenvolupam un important paper suplint les mancances de l'Administració, per exemple pel que fa a l'atenció dels alumnes els horabaixes".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sorro., fa mes de 10 anys
A 7X7: Deixarien els nins a un menjador escolar de 12 a 3. I llavors fins a les 5 a l'escola. I si ha activitats, una hora més.

La questió és que els "guardin"els seus fills uns altres.
Valoració:2menosmas
Per damnificat, fa mes de 10 anys
Que desconcertin el batxillerat i tendran per pagar tot el que han de pagar al sector públic. El batxillerat no és educació obligatòria.
Valoració:5menosmas
Per 7X7, fa mes de 10 anys
A "cansat"
Però si són els mateixos pares els que no volen la jornada xapada!

De 9 a 12 i de 3 a 5. Bé, Quans de pares poden atendre els nins de les 12 a les 3?
O seran els padrins, ja vells, els que hauran de fer dues vegades de pares durant la seva vida?
Valoració:4menosmas
Per cansat de privilegiats, fa mes de 10 anys
Totes les escoles amb jornada partida i així les APAs no hauran de fer activitats. Ja està bé de perjudicar la vida laboral i familiar de les famílies per que els mestres puguin viure bé.
Valoració:0menosmas
Per Pestalozzi., fa mes de 10 anys
Les APAS, allà on estan millor és a ca seva. L'experiència ens ho ha demostrat.

Com més es fiquen dins les escoles a ensenyar "pedagogia" als mestres, més ho desbaraten tot.

Està ben vist i comprovat.
Valoració:-2menosmas
Per xaloc de baix, fa mes de 10 anys
Esatamos en plena crisis, y no hay dinero.Nos tenemos que atar los cinturones todos, pero tenemos que darles tres millones deeuros entre el Govern,Consell de Menorca e IB3 al Menorca Basket, ya que allí hay unos vosots necesarios para seguir con el Govern.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris