algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Tots aproven més 'privilegis' per als hotelers i el GOB ho troba “de bojos”

El Parlament vota per unanimitat l'ampliació del decret Nadal, que es converteix en llei i permet ampliar hotels que feren obres irregulars i esbucar-los per refer-los amb la mateixa altura. Els ecologistes afirmen que s'ha abusat dels decrets llei per “consolidar aberracions urbanístiques”

El Parlament aprovà ahir per unanimitat l'ampliació del conegut com a decret Nadal, que dóna més 'privilegis' als hotelers. El decret llei, que després d'un any i mig de negociació s'ha convertit en llei, permet durant quatre anys modernitzar i fer ampliacions del 10% de la superfície en hotels que feren obres irregulars en el passat. A més, possibilita que els establiments puguin ser esbucats i tornats a pujar sense perdre altures.

Tots els grups i la consellera de Turisme, Joana Barceló, destacaren que la norma permetrà una "reconversió" de la planta hotelera que servirà per incrementar la qualitat de l'oferta i per generar inversió en temps de crisi. Al mateix temps, s'amplia dos anys el termini per legalitzar places.

Mentre la Cambra tancava l'ampliació del decret llei Nadal, la portaveu del GOB, Margalida Ramis, l'atacà. Des de la seu de l'entitat ecologista, digué que l'ampliació era el darrer exemple del "modus operandi d'aquest Govern", que fa "excepcions urbanístiques a cop de decret llei", una manera de fer política "erràtica" que "privilegia" el sector turístic. Segons Ramis, aquesta manera de fer és "de bojos". Els decrets llei s'havien de fer servir tan sols per a casos d'emergència, però, segons el GOB, se n'ha abusat per "consolidar aberracions urbanístiques" i afavorir els negocis turístics.

Ramis denuncià que els decrets llei funcionen al marge de tota la normativa urbanística i causen inseguretat als ciutadans. Segons indicà, amb aquesta eina s'havien aprovat mesures que "ni el PP no s'hauria atrevit a fer". Explicà que a partir d'ara, si es toma un hotel de deu pisos, es podran tornar a fer els deu pisos, encara que el planejament ho prohibeixi, i que s'amplia a dos anys "l'amnistia" als hotels amb places irregulars. "Com als anys seixanta", apuntà. Afegí que alguns batles se senten impotents, perquè es pot vulnerar impunement la normativa urbanística i que tota la iniciativa quedava "en mans del promotor privat".

Per la seva banda, el membre del GOB Macià Blázquez denuncià que el Govern no havia permès que el Consell Econòmic i Social emetés un dictamen sobre la qüestió. Segons afirmà, les entitats i la societat civil no havien tingut accés a les esmenes del decret llei ni havien pogut dir-hi la seva. "Ho han pactat tot els partits", que han estat "sota pressions econòmiques" del sector turístic, declarà. A més, reclamà un "procés transparent i participatiu".

La llei del Consultiu, també
A banda de la conversió en llei del decret Nadal, el Parlament també aprovà ahir per unanimitat la nova llei reguladora del Consell Consultiu, màxim òrgan de la Comunitat. A diferència d'allò que pretenia el Govern, la llei impedeix que formi part de l'òrgan el director de l'Advocacia. Així mateix, s'amplia de set a 10 el nombre de membres, però això no s'aplicarà fins després d'eleccions.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tanmateix, fa mes de 10 anys
Sort Tomaseta, jo crec que se tracta de dinamitar hotels (i també polítics, que permeten aquest continuisme en turisme de masses). I mentres tant, Balears a la coa en educació!
Valoració:9menosmas
Per Toni, fa mes de 10 anys
Aquests del GOB el que han de fer és posar-se a fer feina i deixar fer feina. No tenen la més mínima sensibilitat ni decència envers la greu situació que pateix molta gent.
Valoració:0menosmas
Per Sort Tomaseta, fa mes de 10 anys
No comprendo porque el moderador me ha borrado un comentario que respondía a otro que me ha calificado de embustero, que por cierto también lo ha borrado, a pesar de que no era en absoluto ofensivo, ya que me lo a dicho muy educadamente, en mi respuesta solo le daba los datos para confirmar la veracidad de la denuncia, aportando la fecha y numero de entrada a la Conselleria de Medi Ambient que son, fecha, 16-10-2006 y número de entrada 17741. Ahora no pongo el domicilio exacto por si es lo que ha molestado al moderador.

Espero que esta vez el moderador no la vuelva a borrar, ya que como periodista se convertiría en cómplice de esconder la verdad a la opinión pública. Es más, yo le invito que denuncie todo lo que he denunciado aquí a la Fiscalía, para averiguar lo que ha sucedido con esta denuncia, por si alguien ha ocultado las pruebas, no se preocupe, que asumo toda la responsabilidad de lo denunciado.

En el caso que le interese más información, no tiene más pedírmela por el correo electrónico, que gustosamente se la are llegar.

He escrito en castellano porque me va mucho mejor.
Valoració:2menosmas
Per Pretensats i encofrats Bloc, fa mes de 10 anys
Cada vegada el Bloc és més Bloc de formigó.
Valoració:9menosmas
Per no vos votarà ningú, fa mes de 10 anys
I què diuen les noves i reconstituïdes esquerres de tot això? Què diu el nacional-progressisme i el seu nou líder de l'espoli dels hotelers? Què diu aquesta nova coalició amb tanta iniciativa dels privilegis del "sector"? Què diu el partit del verd del que denuncia el GOB?
Valoració:13menosmas
Per Sort Tomaseta, fa mes de 10 anys
Ido jo si que ho trob una mesura encertade, no perquè sigui hoteler ni molt manco, si no, per sentit comú, en primer lloc, perquè això dinamitzarà es mercat laboral, i en segon lloc, evités que es hotels antigs i ruïnosos que donen una mala imatge desapareguin d'una vegada, per convertir-se em hotels de bona calidad.

Si realment es des GOB volen protegir es espais naturals, denunciïn davant sa Fiscalia ses obres noves il.legals que sa construeixen en zones protegides, com sa de Son Bauza de Establimens, que fa uns quatre anys a una zona protegida, es difunt Gabriel Ferra des cotxos de lloguer, va arrencar un alzinar per construir una nau industrial en tota regla d'uns 300 m2.
Això va ser denunciat quan encara s'estava construint a sa premsa per Medi Ambient del PP i es mateixos des GOB. Però sa nau s'ha acabat i ningú fa res perquè tirin abaix aquesta important obra totalment il.legal. Això és lo que s'ha de denunciar i no ses petites ampliacions que es puguin fer en habitatges aislats i fins i tot en hotels si no perjudiquen qualque veinat. Acas en Miguel Angel March i es mateix Grosske no varen convertir uns galliners en habitatge? No és que estigui en contra d'això ni de un bon tros, només és un exemple més de sa realitat de lo que està pesant a tot arreu sense cap importancia. Com va dir Jesucrist, es que està lliure de pecat que tiri sa primera pedra.
Valoració:-16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris