algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

El Parlament aprova per unanimitat la llei que afavoreix la reconversió hotelera

La normativa amplia l'anomenat Decret Nadal i suposa un notable avanç basat en la qualitat d'una oferta turística compatible amb la protecció el medi ambient

50174

Joana Barceló ha dit que la norma suposa un avanç qualitatiu.

PERE BOTA

El Parlament ha aprovat per unanimitat la Llei de Mesures Urgents per a l'Impuls de la Inversió, una normativa consensuada per tots els partits després d'any i mig de debat amb què es pretén facilitar la reconversió de la planta hotelera de les Balears. Així l'han destacat en el ple celebrat avui a la Cambra autonòmica els portaveus dels diferents grups i la consellera de Turisme i Treball, Joana Barceló, per a qui aquesta norma, que modifica i amplia l'anomenat "decret Nadal", suposa un notable avanç fa un futur "basat en la qualitat" d'una oferta turística compatible amb la protecció el medi ambient.

Barceló ha posat l'accent en el qual la llei preveu mesures per a l'agilitació dels tràmits que han de realitzar les empreses, facilita la implantació de noves activitats i impulsa el negoci turístic afavorint la rehabilitació i reconversió dels hotels, així com la regularització de places no declarades. La diputada del PP Assumpta Vinent s'ha congratulat pel bon resultat d'un "debat llarg i complex" en el qual han pres part tres consellers de Turisme i ha agraït que s'hagin acceptat les esmenes del seu grup per introduir mesures de suport a l'activitat agrícola i ramadera.

El portaveu del Bloc, Biel Barceló, ha indicat que amb la modificació del "decret Nadal" s'incideix en el suport "legal" a la indústria turística, i "no baix màniga com es va fer en altres èpoques, mentre que el diputat socialista Joan Boned ha celebrat el consens. Per al líder d'UM, Josep Melia, la llei és "una mesura valenta i un compromís clar amb el turisme" que resol problemes que impedien la modernització de la planta hotelera. El diputat de l'Agrupació Independent de Formentera (AIPF), Josep Mayans, ha lamentat el retard en l'aprovació de la normativa i s'ha felicitat que contingui mesures com l'ampliació fins dos anys el termini per a la regularització d'habitacions alegales.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris