algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

El PSOE al Consell insta ZP a rectificar

Presenta una iniciativa al ple per reclamar que els permeti endeutar-se. El Bloc també ho fa

El PSOE al Consell, sobretot la seva líder, Francina Armengol, n'havia avisat. Ara ho posa per escrit. Els socialistes han presentat una iniciativa per al proper ple en la qual insten el Govern central a rectificar el decret llei que els impedeix endeutar-se a partir de l'any vinent i reclama que les institucions sanejades puguin contreure crèdits. El Bloc també ho reclama en una iniciativa que considera "injusta" la mesura.

Així es constata en les propostes de resolució del debat de política general, que ahir es registraren i que no es votaran fins al ple de dia 1. En aquestes conclusions, els grups només coincideixen en la necessitat de millorar el finançament que rep ara la institució. I, en canvi, les propostes mostren per escrit les dues visions confrontades sobre què ha de ser el Consell que es dibuixaren en aquest debat.

El PSOE i el Bloc plantegen un creixement competencial de la institució, amb el traspàs total de les matèries pendents i la modificació de la llei de consells "per aprofundir en la seva vessant autonòmica". El PP, en canvi, reclama una paralització d'aquest procés per eliminar duplicitats i tornar al municipalisme. En aquesta línia, UM exigeix l'eliminació de departaments per la crisi i "les minses millores de futur".

A l'hora d'abordar la crisi, tampoc no s'aprecia el consens. El PSOE vol donar preferència a polítiques socials i econòmiques per ajudar les empreses i crear ocupació. El Bloc posa èmfasi en les iniciatives socials i planteja racionalitzar despeses i definir prioritats. El PP advoca per consensuar una retallada del pressupost i la priorització de despesa. I UM proposa retallar departaments, afavorir el suport als ajuntaments i crear un fons social. El PP i UM coincideixen també a demanar que es pagui allò que es deu als proveïdors i que es compleixi el Conveni de carreteres. Però, a més, el PPexigeix que no es creïn noves places públiques de moment i reclama que no s'aturi el Pla d'Obres i Serveis si no ho demanen els batles.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris