muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
16°

El Govern ajorna la presentació en el Parlament de les dues lleis recaptadores

El portaveu del PSIB en el Parlament, Antoni Diéguez, s'ha referit al l'impost ecològic sobre les empreses d'energia i comunicacions i al de les rendes més altes

50120

Antoni Diéguez, portaveu del PSIB al Parlament, durant una intervenció.

Miquel Àngel Canals - M. À. Cañellas.

El portaveu del PSIB en el Parlament, Antoni Diéguez, ha informat avui que el Govern ajorna fins després de l'estiu la presentació dels dos Projectes de Lleis recaptadores via impostos que van ser aprovades el passat divendres en el Consell de Govern. El socialista ha fet aquest anunciat a la roda de premsa convocada després de l'executiva ordinària del partit, acompanyat per la portaveu del PSIB, Rosamaria Alberdi. Diéguez ha indicat que mentre el Projecte de Llei que pretén reduir despeses en 103 milions d'euros es votarà matí a la Cambra balear, els altres dos s'ajornaran fins a l'inici de les sessions parlamentàries després de l'estiu.

Concretament, s'ha referit al Projecte de Llei impulsat pel Govern per crear un impost ecològic sobre les empreses d'energia i comunicacions que incideixin en el medi ambient i amb el que es pretén recaptar 18 milions d'euros anuals; i l'altre per incrementar els impostos a les rendes més altes, a fi de recaptar entre 15 i 20 milions d'euros anuals. Així, davant de l'oposició del PP i UM, l'Executiu no podrà aprovar la Llei que estableix pujar un punt en el tram autonòmic de l'IRPF per a les rendes superiors a 100.000 euros, a fi de recaptar 2 milions d'euros anuals, així com altres increments en els Impostos de Transmissions Patrimonials i de Successions.

A més, mitjançant aquesta llei es pretén elevar el tipus del 7 al 8 per cent de l'Impost de Transmissions en el cas de béns immobles superiors a 450.000 euros per recaptar prop de 3 milions d'euros. Mentre, es gravarà el 7 per cent la resta d'immobles, alhora que es mantindrà el tipus reduït del 3 per cent per als joves, famílies nombroses i discapacitats. Així mateix, contempla una tarifa progressiva en l'Impost de Successions, que aniria des de l'1 per cent en el tram de fins a 600.000 euros de base liquidable, fins al 20 per cent per al tram superior als 3 milions d'euros, amb l'objectiu de recaptar 8 milions d'euros anuals.

D'altra banda, l'Executiu confia a aconseguir un acord amb UM respecte a la tercera Llei, que estableix la creació d'un impost ambiental que gravi les actuacions econòmiques d'aquelles instal·lacions del cicle de producció energètica i de comunicacions, tenint en compte que aquest partit ha anunciat que estudiarà si finalment recolza aquesta iniciativa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris