algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
18°

Antich replica al PSM que en l'actual moment la política hauria de passar a un segon lloc

El líder de l'Executiu balear ha remarcat que durant aquesta legislatura hi ha hagut "un abans i un després" quant a les inversions des de Madrid

50160

Antich i Barceló, parlen en el Parlament.

Miquel Àngel Canals - M. À. Cañellas.

El president del Govern balear, Francesc Antich, ha replicat avui al PSM, que ahir va acusar al PSOE d'estar "allunyant-se de l'esquerra" amb el pla "injust, antieconòmic i neoliberal" de retalls del Govern central, i ha assenyalat que en un moment de crisi com l'actual la política hauria de passar a un segon lloc" ja que hi ha temes més importants a què donar resposta com pal·liar els efectes de la situació econòmica als ciutadans més desfavorits. En declaracions a la premsa, el líder de l'Executiu balear ha remarcat que durant aquesta legislatura hi ha hagut "un abans i un després" quant a les inversions que ha rebut la comunitat des de Madrid.

En aquest sentit, ha assenyalat que hi ha hagut "una gran millora" respecte al sistema de finançament autonòmic, encara que "mai no hem de baixar la guàrdia" pel que "cal seguir defensant els nostres interessos i singularitats". Així, ha indicat que aquesta defensa s'ha de realitzar "sumant esforços" tant amb Espanya com amb la resta de països europeus ja que, actualment, hi ha molts temes -com el canvi climàtic o la crisi econòmica- que afecten als ciutadans i "necessiten la suma" perquè en aquestes matèries una comunitat o un Estat per si sols "no poden vèncer". "Són moments de fer pinya i donar el màxim suport que hi hagi una Europa forta, un Estat fort i amb unes Comunitats Autònomes fortes," ha remarcat.

El secretari de nou reelegit general del PSM, Biel Barceló, va considerar ahir que cal plantejar quin valor afegit representa pagar impostos i formar part d'Espanya "si les demandes que es fan des de les Balears no són escoltades a Madrid; si no volen que tinguem un reconeixement real de la nostra insularitat; si ens neguen sistemàticament un finançament just després d'anys de patir un espolii o si la nostra capacitat d'influència sobre Son Sant Joan és la mateixa que sobre l'aeroport de Tokyo o Sao Paulo".

Durant la seva intervenció de clausura del XX Congrés del PSM, que es va celebrar aquest cap de setmana en Santa Maria del Camí i en el qual va sortir reelegit com a secretari general del PSM amb el 94 per cent dels vots, Barceló va arremetre contra el PSOE que va acusar d'estar "allunyant-se de l'esquerra" amb el pla de retalls del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i la reforma laboral, que pot "disminuir drets als treballadors".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per JO NO SOM ESPANYOL, fa mes de 10 anys
A xap. Aquest és el discurs de Lluis Companys proclamant l'estat català:

"Catalans! Les forces monàrquiques i feixistes que d'un temps ençà pretenien trair la República, han aconseguit el seu objectiu i han assaltat el Poder. En aquesta hora solemne, en nom del Poble i del Parlament, el Govern que presideixo assumeix totes les facultats del Poder a Catalunya, proclamo l'Estat Català de la República Federal Espanyola, i en restablir i fortificar la relació amb els dirigents de la protesta general contra el feixisme, els invita a establir a Catalunya el Govern Provisional de la República, que trobarà en el nostre poble català el més generós impuls de fraternitat en el comú anhel d'edificar una República Federal lliure i magnífica. Catalans! L'hora és greu i gloriosa. L'esperit del president Macià, restaurador de la Generalitat, ens acompanya. Cadascú al seu lloc i Catalunya i la República al cor de tots. Visca Catalunya! Visca la República! Visca la llibertat! »
"Lluís Companys i Jover, 6 d'octubre de 1934

I aquest és el discurs de Francesc Macià proclamant la República Catalana:

"Catalans :
Interpretant el sentiment i els anhels del poble que ens acaba de donar el seu sufragi, proclamo la República Catalana com Estat integrant de la Federació ibèrica.

D'acord amb el President de la República federal espanyola senyor Nicet Alcalá Zamora, amb el qual hem ratificat els acords presos en el pacte de Sant Sebastià, em faig càrrec provisionalment de les funcions de President del Govern de Catalunya, esperant que el poble espanyol i el català expressaran quina és en aquests moments llur voluntat.

En fer aquesta proclamació, amb el cor obert a totes les esperances, ens conjurem i demanem a tots els ciutadans de Catalunya que es conjurin amb nosaltres per a fer-la prevaler pels mitjans que siguin, encara que calgués arribar al sacrifici de la pròpia vida.

Tot aquell, doncs, que pertorbi l'ordre de la naixent República Catalana, serà considerat com un agent provocador i com un traïdor a la Pàtria.

Esperem que tots sabreu fer-vos dignes de la llibertat que ens hem donat i de la justícia que, amb l'ajut de tots, anem a establir. Ens apoiem sobre coses immortals com són els drets dels homes i dels pobles i, morint i tot si calgués, no podem perdre.

En proclamar la nostra República, fem arribar la nostra veu a tots el pobles d'Espanya i del món, demanant-los que espiritualment estiguin al nostre costat i enfront de la monarquia borbònica que hem abatut, i els oferim aportar-los tot el nostre esforç i tota l'emoció del nostre poble renaixent per afermar la pau internacional.

Per Catalunya, pels altres pobles germans d'Espanya, per la fraternitat de tots els homes i de tots els pobles, Catalans, sapigueu fer-vos dignes de Catalunya.

Barcelona, 14 d'abril de 1931.
El President
FRANCESC MACIÀ

Com pots veure estimat xap la història està ben clara. Certament que Francesc Macià també va proclamar l'estat català però no va ser l'únic ni el darrer. Salut i cap endevant Països Catalans!!!!!!!!!!!!!!

Valoració:-1menosmas
Per xap, fa mes de 10 anys
una cosa JO NO SOM ESPANYOL, estudia una mica més que la república Catalana la proclama en Francesc Macià, no en Lluïs Companys.
Per la resta de coses estic bastant d'acord amb tu, però hem de tenir clara la nostra historia
Valoració:2menosmas
Per XEC, fa mes de 10 anys
La política desean que pase a segundo tèrmino para seguir con la polìtca de Matas.Este Govern debe vigilar las dubvenciones que dan, y exigir auditorìas a lkas sociedades deportivas para sepamos realmente como administran las subvenciopnes y los prestamos.Ahora dan dos millones de euros al Mneorca Basket, y nadie se ha opreguntado cuantop cobran los directivos y ejecutivos.Una barbaridad, y ocultan los datos, porque dicen que es una sociedad privada, pero las aportaciones mayoritarias son pùblicas.Nadie dice nada, y lo mejor es votar en blanco, y no hacerlo ni al Psoe o al PP.
Valoració:-1menosmas
Per Es suis, fa mes de 10 anys
la política hauria de passar a un segon lloc" ja que hi ha temes més importants a què donar resposta com pal·liar els efectes de la situació econòmica als ciutadans més desfavorits.
I jo que me pensava que fer politica es precisament donar resposta com pal·liar els efectes de la situació econòmica als ciutadans més desfavorits....
O jo m'he tornat imbecil, o aixo es el mon a l'inreves.
Valoració:5menosmas
Per templario, fa mes de 10 anys
Para mi que estos gritos nacionalistas tanto del PSOE como del PSm son como "el canto de los caracoles", cuando estan metidos dentro de la olla a punto de ser hervidos y ni se enteran. Dejad de tomar el pelo a la gente con vuestras tretas politicas de republica bananera. Dejad que el pueblo opine de verdad que tipo de gestión desea que se haga en estos momentos.
Valoració:-7menosmas
Per tOMEU, fa mes de 10 anys
Si la política ha de passar a un segon lloc, els polítics que ho reclamen també. Fora n'Antich i que me posin un bon gerent.
Això me recorda el discurs del PP quan diuen que no son de dretes.
A L'HORA DE PRIORITZAR ÉS QUAN FA FALTA MÉS POLÍTICA QUE MAI.
Valoració:17menosmas
Per Marc, fa mes de 10 anys
Espanya, el PPSOE ens volen callats, per ells som sols una colonia volen els nostres diners i els molesta sa nostra llengua, desde la capital del reino controlen els nostres aeroports i infraestructures i ens escanyen a impostos per subvencionar la espanya Caní i vaga

o aconseguim sa llibertat o ens enfonsaran en la pobresa econòmica i cultural
Valoració:14menosmas
Per JO NO SOM ESPANYOL, fa mes de 10 anys
Companys! ha arribat el moment històric de dir adéu Espanya. Hem de fer pinya amb els nostres germans del Principat. Amb uns països catalans forts i més units que mai hem de cridar i proclamar l'estat català igual com ho va fer Lluis Companys. S'ens presenta un futur brillant ple d'oportunitats a on s'haurà acabat el col·lonialisme, l'expoli i el inacabable problema de falta de respecte per la nostra llengua. Digue'm ben fort que ja n'hi ha prou de sotmetiment a l'estat espanyol. Passarem a ser un pais respectat i admirat per la resta de la Unió Europea. Ja no ens haurem de avergonyir de la nostra actual pertinença a un estat que encara, després de trenta i pico d'anys de la mort del dictador, és la rialla d'Europa. Mallorquins, Menorquins, Eivissencs, Valencians, Alacantins, Tarregonins, Gironins, Lleidetans, Rossellonecs, Barcelonins és el moment, ara o mai. Som una gran nació: amb recursos, amb cultura, llengua pròpia, etc. etc. No desaprofitem el moment. S'ha acabat l'Europa dels estats que volen esborrar les seves realitats plurinacionals. A partir d'ara tota nació té dret a la seva autodeterminació. Siguem valents i tornem els DNIs d'un estat que no és el nostre. No compays, no alceu la ma. Aquest dret a ser noltros mateixos l'hem de guanyar amb la paraula. Només fent servir l'arma de la nostra identitat visiblement representada per la nostra llengua. Parlem català a tots i per tot arreu. Demostrem que som una nació a tots aquells que no s'ho creuen. Alcem ben alta la nostra senyera. ADÉU ESPANYA!!!!!!!
VISCA LA TERRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Valoració:16menosmas
Per Pau Genestra, fa mes de 10 anys
Els del PSOE fan polítiques neocon i els del PP diuen que defensen els treballadors.
A qualcú li queda cap dubte de que son lo mateix ?
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris