algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

EU lamenta que el PSM no vulgui reeditar el Bloc

La formació política recorda que l'aliança va ser essencial per derrotar el Partit Popular

Esquerra Unida (EU) ha lamentat avui que el PSM no vulgui reeditar el pacte per als comicis autonòmics i municipals sota el paraigua electoral del "Bloc", que va ser "essencial" per a la "derrota" del PP i evitar que governàs en les principals institucions de les illes. "Esperam i confiam que en el seu propi procés de reflexió interna el PSM reconsideri la reedició del Bloc com una coalició electoral necessària que aglutini a l'esquerra alternativa, nacionalista i ecologista de Mallorca", ha defensat EU en un comunicat. Segons l'opinió d'aquest partit, hi ha "més elements positius i objectius" per reeditar el Bloc que per no fer-ho.

Els militants del PSM-EN han ratificat aquest passat cap de setmana posar en marxa una nova coalició al costat d'Iniciativa d'Esquerres i Els Verds, sota una denominació encara per decidir que deixarà fora EU. "L'acord del PSM -assevera EU- és un retrocés polític i una bona notícia per al PP i la seva aspiració de reprendre les polítiques clientelares, antisocials i depredadores del territori". Sobretot, perquè el Bloc no sol és un intent de "rendibilitzar" els vots progressistes a les urnes, sinó d'impulsar un projecte cultural comú des de la "esquerra" i el "respecte mutu".

EU "redoblarà" els seus esforços a cada illa per "evitar" aquesta divisió perquè a la seva opinió és important "dificultar el gir cap a polítiques neoliberals" que està desenvolupant el Govern central. Finalment, EU reitera que la política d'aliances que defensa és "més que necessària que mai", de manera especial en un temps de "fort bipartidisme" i de crisi política. "Continuarem treballant per obrir portes i estendre ponts perquè aquesta unitat sigui possible, des de la unitat d'acció i de coincienciación programàtica."

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris