algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
18°

El Consultiu no vol el director de l'Advocacia

El màxim òrgan de consulta demana que la nova llei impedeixi a l'alt càrrec ser-ne membre, perquè és incompatible

El Consell Consultiu de les Illes Balears, la màxima autoritat consultiva de la Comunitat, no vol que el director de l'Advocacia, amb rang de director general, es pugui convertir en un dels membres. Així de clar ho manifesta en el dictamen que ha fet a l'avantprojecte de llei reguladora del Consultiu, que incorpora com a novetat la possibilitat que aquest alt càrrec s'hi incorpori.

El màxim òrgan de consulta ha d'emetre, entre d'altres, un informe preceptiu a cada projecte de llei o de reglament que fa el Govern i es dóna el cas que un dels màxims responsables d'elaborar els projectes que han de passar pel Consultiu és, precisament, el director de l'Advocacia. Ara aquest alt càrrec l'ostenta Pere Aguiló Monjo, un exmembre del Consultiu.

En el dictamen, el Consultiu avisa que, si es permet l'entrada del director de l'Advocacia, s'haurà d'abstenir gairebé sempre. Per això, demana a l'Executiu que elimini aquesta possibilitat del redactat de l'avantprojecte. Tot i la petició, el Govern ha mantingut en el projecte de llei la possibilitat que el director general entri al Consultiu. La norma just pot ser modificada ara al Parlament si algun grup ho planteja.

El projecte de llei deixa clar que els executius i alts càrrecs de qualsevol administració no poden ser membres del Consultiu, però fa una excepció amb el director de l'Advocacia, un funcionari amb rang de director general. El Consultiu, en el dictamen que fa de l'avantprojecte, demana que s'elimini l'excepció perquè es tracta d'un alt càrrec i perquè, en l'exercici de les funcions, "participa activament en la pràctica totalitat dels assumptes sotmesos a consulta del Consell Consultiu, tot i que tenen l'origen en actuacions de la Comunitat Autònoma".

Que se'n retiri l'excepció

L'òrgan de consulta també alerta que al director de l'Advocacia, a posteriori, "li correspon la defensa dels interessos d'aqueixa Administració, en assumptes sobre els quals també ha dictaminat aquesta institució". Per tant, "té interès en tots els assumptes que coneix el Consell Consultiu, en especial quan fan referència directament a la Comunitat Autònoma, per la qual cosa en tots incorreria en causa d'abstenció". Per tot això, demana que se suprimeixi l'excepció que permet al director general formar part del Consultiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris