algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Salut es gasta 400.000 € en lloguers, tot i que ja té una nova conselleria

La Conselleria de Salut paga anualment 400.000 euros en lloguers immobiliaris per ubicar les diferents direccions generals, tot i que ja té enllestida la seva nova seu al carrer de Jesús. Quan es traslladi de manera definitiva al nou edifici, s'estalviarà aquests doblers. Ara bé, de moment no hi pot anar perquè CAIB Patrimoni, l'empresa que ha licitat la construcció, no disposa encara del final d'obra.

De fet, la Conselleria tenia projectat que l'edificació estigués enllestida a finals de l'estiu del 2009 i que el centre es pogués inaugurar a principis del 2010, però res no ha passat. La Conselleria de Salut, liderada per Vicenç Thomàs, no té llicència d'obertura i no disposa tampoc de la llicència d'activitats.

Així ho confirmaren des de la Direcció General de Patrimoni del Govern, encapçalada per Marta Costa Genovard. "Sense que els certifiquin el final d'obres, no poden tenir llicències", assegurà una portaveu del departament.
Aquest certificat depèn, a hores d'ara, de Cort, que encara no ha aprovat un informe clau favorable. Sense les esmentades llicències, un edifici no pot ni tan sols contractar el subministrament elèctric ni el corrent d'aigua. Amb un pressupost d'execució d'aproximadament 6 milions d'euros, la Conselleria de Salut afirma que no sap quan el podran inaugurar.

Mentrestant, continuaran pagant 400.000 euros anuals pel lloguer de diferents edificis que acullen actualment les direccions generals de Farmàcia i Avaluació i Acreditació, com també la Direcció General de Consum i l'edifici central de la Conselleria a la plaça d'Espanya (on s'ubica el despatx del conseller Thomàs).

Així mateix, al carrer de Jesús s'hi traslladarà la Direcció General de Salut Pública i Participació, si bé per altres motius. Es tracta d'una finca històrica que ha de menester una forta rehabilitació. De fet, l'actual seu de Salut Pública ja estava vinculada a la sanitat des dels temps de la Segona República. Més tard, es mantingué com a ubicació del servei de vacunació i altres tasques de salut.

800.000 euros
La Conselleria de Salut abonarà, des del moment que s'hi traslladi, 800.000 euros anuals a la constructora de la nova seu. Aquest és el nou tipus d'explotació: pagar una quota fixa durant una sèrie d'anys per així no haver d'endeutar-se amb un gran pagament. •

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Un ignorant, fa mes de 10 anys
No Do not visit Majorca, no es que sa constructora agi retrasad s'obra, de fet, va molt de temps que esta ben acabade, lo que falta es que paguin a sa constructora es extras i sa electricidad que deu es Govern a GESA, per això es que no poren obrir i han de seguir pagand alquilers innecesaris. ¡Aquests mos arruinaran!
Valoració:3menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys
Sempre lo mateix, incompliments de les constructores dels contractes.
Si hi ha retard que ho paguin les constructores.
Valoració:17menosmas
Per Un ignorant, fa mes de 10 anys
O sigui, que pagaran 800.000 euros anuals sense dir cuants d'anys i això no es endeutar-se,xarrau un poc més clar i vos entendrem.

Ara mateix demanare a un constructor que em fai un bon clalet, que li pagare a plaços en que ma costi el doble, perque aixi, no tendre deutes ¡Quins capullos, com embuien sa troca! ¿Que mos prenen per beneits, o que?

Lo que harien de dir, que ara feran lo mateix que va fer es PP en sa carretera de Mamanacor o ses des saladoras, que no les pagaren i ara mos costaran més del doble.O sea, los mismos perros con diferentes collares.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris