algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

El Govern agraeix la tasca d'Antoni Martorell

La portaveu Joana Barceló, que n'ha lloat la contribució a la pluralitat, ha explicat que el substituïran el més aviat possible

La portaveu del Govern, Joana Barceló, ha agraït avui la tasca prestada pel director general de IB3, Antoni Martorell, per la seva "important contribució" a la transformació d'aquest mitjà de comunicació, sobretot, en el que implica de "pluralitat" en una ràdio i televisió en català. Barceló ha fet aquestes declaracions després de la reunió del Consell de Govern, un dia després que Martorell anunciàs la seva intenció de dimitir del càrrec i, en aquest sentit, la portaveu ha manifestat que l'Executiu pretén substituir-lo en el "termini més breu possible".

No obstant això ha recordat que l'Estatut d'Autonomia de les Balears estableix que l'elecció del director general de IB3 es durà a terme en el Parlament, on el candidat haurà de ser aprovat per una majoria simple dels diputats. Davant de l'única exigència que el nou director ha de ser elegit per majoria simple en el Parlament, podria aprovar-se la candidatura que proposàs el pacte de Govern -PSIB i el Bloc- sense necessitat de pactar amb el PP, en cas que UM s'abstingués o li donés suport.

Així mateix, es podria fer llum verda a una proposta que explicàs amb el suport de PP i UM i el rebuig dels grups que conformen l'Executiu autonòmic. Altrament, hi hauria d'haver un acord entre les diferents forces polítiques amb representació en el Parlament. No obstant això, Barceló ha subratllat que la intenció del Govern és aprovar una candidatura que expliqui amb "el màxim acord" polític amb la finalitat de trobar el "millor professional". Barceló ha confirmat, tal com ahir va indicar Martorell, que IB3 no té deute en aquests moments, ja que aquesta va ser assumida pel Govern a través d'un contracte programa. El deute assumit per la comunitat com a conseqüència d'aquest acord supera els 100 milions d'euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris