algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Els metges trien avui continuisme en la gestió o canvi

Un total de 4.885 facultatius tenen dret a vot. S'espera que la participació fregui el 25%. El Col·legi de Metges preveu conèixer a mitjanit el relleu de Joan Gual, president sortint

Dos candidats lluiten avui per assolir el lideratge del Col·legi de Metges de les Illes Balears: per una banda, Antoni Bennàssar, qui fins ara ja ha ostentat la vicepresidència de l'entitat, i per l'altra, se situa Fernando García Romanos, fins ara desconegut en la gestió del Col·legi.

És per això que la primera comparació fou fàcil: alternatius contra continuistes. Tanmateix, Bennàssar s'ha esforçat per desmarcar-se de la legislatura anterior. "Continuarem amb el que s'ha fet bé i canviarem allò que no". Senzillesa és el que reflecteixen les paraules d'aquest facultatiu de l'Hospital d'Inca.

Això no obstant, Fernando García Romanos, metge de capçalera al centre sanitari de Santa Catalina, creu que la seva és l'única opció per corregir els "vicis" que han caracteritzat els darrers 4 anys. Entre insinuacions contínues a la "manca de democràcia interna", l'estratègia de Romanos s'ha basat a presentar-se com un renovador. A més a més, ha enllaçat la campanya amb la crisi econòmica, ja que ha presentat mesures d'austeritat per aplicar al Col·legi.

De fet, Romanos ha fet diverses propostes per retallar les despeses de la institució, com suprimir els viatges sumptuosos (amb referència a l'expedició a Xangai de 2009) i integrar les oficines del Servei Informàtica Col·legial (una societat limitada participada al 51%) a la seu del COMIB, "amb la qual cosa s'estalviarien els 20.000 euros del lloguer".

Però a hores d'ara, pareix que el candidat amb més opcions d'alçar-se amb el triomf és Antoni Bennàssar. Allò que no és tan clar és si es repetirà l'àmplia majoria de fa 4 anys (11 membres a la junta davant els 4 alternatius).
El recompte de vots comença a les 20 hores i a la mitjanit se sabrà el resultat de la batalla.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris