cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

Poema o text periodístic a la Selectivitat

Les proves d'accés a la universitat que començaren ahir van transcórrer amb normalitat, tot i els habituals nervis dels estudiants

52946

Els estudiants mostraren els nervis habituals en la Selectivitat.

Ferran Aguiló - Amengual.

La Selectivitat, que enguany ha estrenat un nou model, "ha tingut un inici satisfactori i no hi ha hagut incidències". Aquesta és la valoració que va fer ahir el director del Secretariat Tècnic d'Accés a la Universitat, Joan Stela. Aquestes proves són les primeres que es fan d'acord amb el nou model de Batxillerat de la LOE (Llei Orgànica d'Educació), que coincideixen també amb la implantació de l'Espai Europeu d'Educació Superior.

Ahir, els 3.259 alumnes que es van enfrontar a la primera jornada dels exàmens a la Universitat de les Illes Balears van haver de triar en l'exercici de comentari de text de Llengua Castellana i Literatura entre un poema del poeta espanyol Pedro Salinas o un text periodístic d'El País sobre l'arribada dels Estats Units a Haití després del terratrèmol.

Els nervis, un clàssic
Paula Lizana vol estudiar Geografia i és una de les alumnes que ahir es va examinar del comentari de castellà. "Els nervis m'han jugat una mala passada i he perdut molt de temps pensant quina era la millor opció. Finalment, m'he decidit pel poema de Salinas".

Jaume Llabrés era ahir un altre dels joves que cercaven l'aula per examinar-se a l'edifici de Jovellanos al Campus de la UIB a Palma. Vol estudiar Magisteri i amb la nota de Batxillerat no en té prou. "M'he apuntat a tres exercicis dels voluntaris per intentar millorar la nota". Maria Losada també es matriculà per fer un examen voluntari, però "em va costar 12 euros més la matrícula. Si ho hagués sabut abans, no m'hi hauria inscrit". El seu cas és especial. Vol estudiar Art Dramàtic a l'Institut del Teatre i no necessitaria fer aquestes proves. "No he estudiat gens, he vingut a provar sort. És important tenir la Selectivitat feta". Un cas similar és el de Juanjo Iniesta. "Estudii Disseny Gràfic, però vull tenir la Selectivitat perquè l'any passat no m'hi vaig presentar", indica.

La jornada d'ahir va continuar amb la prova de Llengua Estrangera (anglès, francès, alemany, italià o portuguès) i ja l'horabaixa va ser el torn d'Anàlisi Musical II o Geografia i de Disseny o Llatí II o Tecnologia Industrial II.
Avui dematí començarà també amb un examen de la fase general, el comentari de text de Llengua Catalana i Literatura, i tot seguit Física o Història de l'Art. El capvesrpe serà el torn d'Arts escèniques o Biologia o Matemàtiques i d'Electrotècnia o Literatura Universal o Tècniques d'Expressió Graficoplàstica. I divendres, ja serà el darrer dia de nervis.

Enguany, s'introdueix una altra novetat. El certificat dels resultats, aquells qui ho desitgin, se'l podran descarregar per internet. Els resultats definitius es faran públics el 21 de juny, si bé Stela va assegurar que, "si els tenim abans, els penjarem a la pàgina web".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Macià, fa mes de 10 anys
nervis = nirvis
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris