cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

600 milions de fiança civil per als propietaris de Son Bunyola i el misser Alejandro Feliu

El jutge del cas Llampec decreta el pas previ a judici oral i una de les fiances més altes a l'Estat en la peça separada

El jutge instructor del cas Llampec, Antoni Garcías, ha dictat la passa pràvia a l'obertura del judici oral i ha decretat una fiança de responsabilitat civil de 600 milions d'euros per als tres imputats en la peça separada que investiga una presumpta trama milionària per evitar pagaments a Hisenda. El imputats són el matrimoni milionari format per Christian i Marta Mónica Hore, propietaris de la coneguda finca Son Bunyola, que hauran de dipositar 400 milions entre tots dos per evitar l'embargament dels béns, i el misser mallorquí que els assessorava, Alejandro Feliu, que també haurà de dipositar una caució de 200 milions d'euros.

Més de 45 anys de presó

El Ministeri Fiscal, per la seva banda, ha sol·licitat penes que sumen més de 45 anys de presó per a Christian Hore i per al misser del bufet Feliu, i més de 40 anys per a Mónica Hore. En l'escrit d'acusació el fiscal Juan Carrau fa una descripció dels delictes fiscals que se'ls imputen i demana 15 penes de tres anys i deu mesos per als dos homes i 15 penes de dos anys i sis mesos de presó per a Mónica Hore. Si els imputats fossin finalment condemnats, no arribarien a complir les penes en tota la totalitat, sinó que se'ls aplicaria el que es coneix com la triple de la major, és a dir, tres vegades la pena màxima: onze anys i mig de presó.

Son Bunyola

El matrimoni Hore comprà el 2002 la finca de Son Bunyola a Richard Brandson, propietari de la companyia aèria Virgin, per uns 18 milions d'euros. La compravenda es produí mitjançant una transacció des d'una oficina del Banc de Sabadell a Palma a un compte bancari en un paradís fiscal de les Antilles. L'operació fou assessorada i dirigida pel misser Alejandro Feliu, llavors advocat del matrimoni. El magistrat fa dos anys ja va bloquejar el compte bancari que el matrimoni té al Banc de Sabadell i que disposa de 38 milions d'euros.

A Mónica Hore, durant la fase prèvia d'instrucció, se la va relacionar amb cartells internacionals del tràfic de droga. Hore, de nacionalitat britànica -el seu home ho és- és d'origen colombià. Christian Hore, en canvi, és un conegut financer de la City londinenca.

Els dos han declarat en diverses ocasions que són innocents i fins i tot han presentat diversos recursos contra les resolucions del magistrat en diferentes instàncies judicials. El matrimoni també ha demandat l'Estat per responsabilitat patrimonial i demana que se'ls indemnitzi amb 160 milios d'euros per danys i perjudicis. Insisteixen que paguen tributs al Regne Unit i que no han d'abonar-los a l'Estat per duplicat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Prou de comèdia, fa mes de 10 anys
Molts de rics ho són per les estafes milionaries, i mentrestant les classes més humils ofegades per hisenda. És ben just que aquests estafadors, inclòs el misser, siguin embargats i vagin a la presó
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris