algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

Manera du a Fiscalia un contracte del Pacte

Ho fa just abans que el Parlament aprovi una iniciativa del PP per crear una comissió d'investigació sobre Can Rossinyol

El conseller d'Economia, Carles Manera, entregà ahir al fiscal Anticorrupció Pedro Horrach l'expedient d'arrendament de l'edifici del Polígon de Son Rossinyol, a Palma, una operació que ell mateix autoritzà i que el PP ha qüestionat pel seu cost econòmic i perquè, segons ells, s'haurien registrat irregularitats en el procés. La decisió del Govern de posar aquest cas a disposició de la Fiscalia es produïa just abans que el Parlament aprovàs una iniciativa del PP per crear una comissió d'investigació d'aquesta operació i perquè la Sindicatura de Comptes fiscalitzi l'expedient. Tant un punt com l'altre reberen el suport de l'esquerra i només UM es va abstenir del primer punt per evitar "la política del ventilador".

L'escrit presentat al fiscal Horrach està signat per Manera. El conseller hi recorda que el PP s'ha interessat per aquest expedient i defensa que la tramitació és "correcta, transparent i adequada a dret", però "amb la intenció de mostrar més si és possible la transparència d'aquest procediment" el posa a disposició de la Fiscalia Anticorrupció.

El diputat del PP, José María Rodríguez, acusà el Govern de malversar doblers públics en l'operació de lloguer amb opció de compra d'aquest edifici, arrendat per l'empresa pública CAIB Patrimoni a Inversiones Can Font, per ubicar-hi dependències de les conselleries de Medi Ambient i d'Interior. Segons el popular, l'Executiu paga un preu excessiu per les instal·lacions'edifici i no seguí el procediment previst.

Abans del ple, el portaveu del PSOE, Antoni Diéguez, reclamà al president del PP balear, José Ramón Bauzá, que cessi Rodríguez si es demostra que el Govern ha actuat correctament, "que és el que passarà". En el ple, Rodríguez respongué que demanarà perdó "si m'he equivocat" en la denúncia, però assegurà que la diputada del PP, Catalina Soler, no rebé les disculpes del PSOE quan l'absolgueren pel cas Cavallistes. El popular assegurà que l'Executiu no ha resolt els dubtes sobre aquest contracte i "ningú no ha de tenir por de la llum i dels taquígrafs". També advertí que, si per contra no es resolen els dubtes en la comissió d'investigació, durà el cas "al jutjat de guàrdia". Rodríguez es mostrà "convençut que complim amb el nostre deure exercint el control parlamentari".

Els portaveus de l'esquerra i el d'UM no qüestionaren el procés i just donaren suport a la iniciativa del PP de garantir la màxima transparència. "Vós -referint-se a Rodíguez- creis que hi ha il·legalitats manifestes i el Govern s'avança i ho du a la Fiscalia", apuntà el socialista Josep Maria Costa, qui defensà la "legalitat" del procés i considerà "innecessària" la iniciativa del PP. Amb tot, li donà suport per "no generar dubtes" i afegí que dur el cas a la Fiscalia era una "contestació política clara i exemplar". El diputat del Bloc, Antoni Alorda, també aprovà la creació de la comissió d'investigació, tot i no veure res mal fet, però avisà que si s'hagués fet el mateix amb tots els casos del PP s'hauria "col·lapsat" el Parlament. "No hi veim les greus irregularitats que denuncia el PP", sentencià el portaveu d'UM, Pep Melià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris