algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

El Govern rebutja l'esmena a la totalitat del PP al projecte de Llei del Sector Públic

UM fa suport al PSIB i al Bloc en la norma que regularà el funcionament dels organismes públics

52916

En segon terme, el diputat del Partit Popular, José María Rodríguez, que ha defensat l'esmena rebutjada.

Ferran Aguiló - T. Ayuga.

Els vots favorables d'UM, PSIB i Bloc han permès rebutjar en el ple del Parlament l'esmena a la totalitat presentada pel Grup Popular al projecte de Llei del Sector Públic, per la qual cosa la futura norma, que pretén regular el funcionament de les empreses i organismes públics, seguirà el seu tràmit parlamentari. El Consell de Govern va aprovar el passat mes de febrer aquesta normativa mitjançant la qual es pretén evitar l'aparició de nous casos de corrupció entorn de les empreses o organismes públics, per al qual es potenciaran els controls de cara a que es produeixin abusos de poder o desviacions de fons per a interessos privats.

El diputat popular José María Rodríguez, encarregat de presentar l'esmena a la totalitat, ha assenyalat que aquest text, sense les esmenes parcials que ha proposat el PP i UM seria "un nyap", raó per la qual consideren que ha de tornar-se i per la qual redactar-se'n una de nova. Així mateix, ha criticat que el Govern hagi "ignorat" les recomanacions que el Consell Econòmic i Social (CES) -òrgan consultiu del Govern central- ha fet sobre aquesta norma com, per exemple, que s'eliminin llocs de confiança, que s'inclogui les agències públiques en l'àmbit de control o la possibilitat de substituir als òrgans de direcció en cas que es detectin irregularitats.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 10 anys
Alerta amb aquest projecte de Llei! Volen perpetuar la politització dels ens públics, camuflant els càrrecs polítics amb el nom de "personal directiu professional" que serien triats per "concurs" i tendrien un contracte d'alta direcció... Perquè s'ha de seleccionar gent de fora de l'ens per fer de cap de servei o director d'àrea, quan els ens públics tenen tècnics superiors vàlids, amb experiència i capacitat?
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris