algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

UGT i CCOO pensen que la vaga va millor de l'esperat a les Illes

Segons el sindicat ANPE, la participació de la vaga entre el professorat de primària i secundària ha oscil·lat entre el 30 i el 40 %

50230

Alguns funcionaris s'han reunit aquest matí a la plaça de Cort.

Ferran Aguiló - S.A.

UGT i CCOO consideren que la vaga de funcionaris a les illes, que han xifrat en un 60 per cent de seguiment, "va millor" del que esperaven, si bé des del sindicat USO reconeixen que els ha sorprès l'"escassa" participació dels treballadors de l'Administració de l'Estat. Els responsables de Funció Pública d'UGT, Aurelio Martínez, i CCOO, Baltasar Piñeiro, han qualificat de "positiva" la xifra de seguiment de la vaga avui a Balears, que han calculat entre un 60 i 70 per cent, amb especial incidència en les administracions locals, i en menor mesura en les de l'Estat. Tanmateix, el responsable de la Federació d'Ocupació Pública d'USO a les Balears, Manuel Fernández, ha admès la seva sorpresa davant el fet que la vaga estigui tenint un seguiment "tan escàs" i, com a exemple, ha assenyalat que a la seu de la Tresoreria de la Seguretat Social a Palma "ningú" no l'està seguint.

Per la seva part, Piñeiro ha destacat que en els serveis de transport públic sí que s'ha deixat notar: "dels autobusos de l'EMT han sortit els serveis mínims amb retard (...) i els treballadors de SFM (Serveis Ferroviaris de Mallorca) s'han sumat amb adhesius i protestes", ha apuntat. Aquesta vaga, segons ha declarat el responsable de CCOO, és la resposta dels treballadors públics a la "introducció de mà a la butxaca" que ha fet l'Administració central i és l'expressió d'una advertència al Govern: "fins aquí han arribat".

Les següents passes sindicals van encaminades a la via judicial, ha avançat Martínez des d'UGT -que considera el Decret del pla d'ajust "il·legal i inconstitucional" - i a la continuïtat de les protestes, ja amb caire més sectorial, ajuntament per ajuntament, empresa per empresa. "Això és el començament, no és el final", ha advertit Martínez. Els tres sindicats han sortit avui al carrer per mostrar el seu desacord amb els retalls del Govern mitjançant dues concentracions diferents, una davant de la Tresoreria de la Seguretat Social, on s'han reunit unes cent persones d'USO, i una altra davant d'Hisenda, amb uns 150 treballadors d'UGT i CCOO. Aquestes concentracions s'han convocat com a mobilització prèvia a la manifestació que avui horabaixa sortirà de la plaça d'Espanya a les 19.00 hores i que, segons els càlculs d'UGT i CCOO, serà multitudinària i a la que han cridat a tota la ciutadania a sumar-se perquè "el retall afecta a tots".

El professorat

La participació en la vaga d'empleats públics per part del professorat de les Balears ha oscil·lat entre el 30 i el 40 %, segons el sindicat ANPE que ha recordat que el 40 % de la plantilla de docents estava obligada a efectuar serveis mínims. El seguiment ha estat més gran a les zones rurals que en les urbanes, i en l'ensenyament primari més que en la secundària, i per illes la participació més elevada ha estat a Eivissa, seguida de Mallorca, Menorca i Formentera, ha informat l'organització sindical en un comunicat. ANPE ha anunciat que continuarà animant el professorat de l'ensenyament públic a participar en mobilitzacions per mostrar "indignació" davant de les mesures aplicades pel Govern per retallar el dèficit públic com la rebaixa salarial. "L'educació i els seus professionals, pel servei que presten, haurien de tenir garantit el màxim reconeixement per part dels responsables polítics, com succeeix en la resta d'Europa", assenyala la nota del sindicat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carme, fa mes de 10 anys
Ja està bé de comprar notícies a les agències, dBalears. Sembla que parleu d'una altra comunitat autònoma. Què en diu l'Stei, de la vaga?
Valoració:2menosmas
Per pere, fa mes de 10 anys
Jo no sé qui són els primers, l'única cosa que sé és que són els únics que ha passat aquests dies pel meu centre de treball a donar la cara i a xerrar amb jo.
Valoració:0menosmas
Per Jordi, fa mes de 10 anys
empatats amb CCOO
Valoració:0menosmas
Per Jordi, fa mes de 10 anys
Ropit, vas equivocat. L'stei-i és el sindicat majoritari a la Mesa del personal empleat públic, i segons cerc es el primer empatat amb delegats a la Junta de Serveis Generals.
Valoració:1menosmas
Per ropit, fa mes de 10 anys
Efectivament, Triko, l'Stei-i és el sindicat majoritari en la Junta de Personal Docent, però no és el sindicat majoritari en funció pública. El que pensa l'Stei-i és evident que és el mateix que pensen els altres sindicats convocants.
Valoració:2menosmas
Per Triko, fa mes de 10 anys
M'agradaria saber què en pensa l'STEI-i, senyors del dB. Sabeu que és el sindicat majoritari a la Mesa del personal empleat públic?
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris