cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

Contra la retallada salarial

Prop de 60.000 treballadors de Balears estan cridats a la vaga del sector públic, que es durà a terme avui a tot l'Estat. Mostraran així el rebuig a la reducció de sous aprovada pel Govern central

52978

Els funcionaris descontents amb el pla d'ajust, els partits polítics i els sindicats sortiren ahir al carrer en senyal de protesta.

Ferran Aguiló - S. Amengual

Ha arribat el dia. Després d'accions de protesta i mostres de rebuig dels treballadors del sector públic contra la retallada salarial d'un 5% de mitjana que afecta aquest col·lectiu, avui duen a terme una vaga general. A les Illes Balears fins a 60.000 treballadors, segons els càlculs dels sindicats, estan convocats a la vaga com a senyal de protesta per la reducció de la seva nòmina, després que així ho aprovàs l'Executiu Zapatero amb l'objectiu de reduir el dèficit públic.

La vaga d'avui, convocada pels sindicats CCOO, UGT, CSIF, també rep el suport dels sindicats policials i els de personal docent no universitari de Balears, STEI-i, FETE-UGT, FE-CCOO i ANPE. En canvi, els sindicats professionals de la Sanitat no s'han sumat a l'aturada d'avui. Tanmateix, la decisió final d'acudir o no al lloc de feina depèn del mateix treballador. Això no obstant, des de CCOO ja varen anunciar ahir que els piquets compareixeran a les 4.30 de la matinada a l'Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT) i a les 7 del matí a la plaça de Cort.

Serveis mínims
L'Executiu autonòmic ja fixà divendres els serveis mínims amb què es garanteix l'obertura dels centres educatius, les prestacions sanitàries urgents i els serveis de transport. També els ajuntaments, el Consell i Delegació de Govern han fixat serveis mínims per garantir l'atenció de tots els serveis que depenen d'aquestes administracions.
D'aquesta manera, el decret de serveis mínims considera essencials els serveis sanitaris d'emergències i les urgències d'atenció primària i hospitalàries, mentre que les àrees d'atenció especialitzada hauran de tenir el mateix personal del qual disposen qualsevol diumenge o dia festiu. El decret de l'Executiu estableix, a més a més, serveis mínims en geriàtrics, centres de dia i centres d'intervenció social. Així mateix, el tren i el metro oferiran serveis mínims.

Per part seva, la consellera d'Innovació, Interior i Justícia, Pilar Costa, serà l'encarregada d'informar sobre la vaga. La jornada finalitzarà amb una manifestació convocada pels sindicats, que sortirà a les 19.00 hores de la plaça d'Espanya de Palma i acabarà a la plaça de la Reina.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Borino Ros, fa mes de 10 anys
Realment, això d'avui és una rentada de cara dels sindicats, que han de justificar la seva existència per a continuar cobrant del seu amo, l'Estat.

Quin sentit té aquesta vaga? Es pot tornar enrera la retallada? Es pot arreglar alguna cosa? S'ha triat un dia que realment faci mal? S'han triat mètodes agressius, com la vaga de zel? La resposta és no. L'únic que es pretén es fer la sensació que els sindicats i el Govern tenen interessos diferents.

Aquesta mobilització, des del meu punt de vista deixa malament a dos col•lectius:

- Als sindicats, que han demostrat que els pesa el cul i en lloc de preocupar-se per la classe treballadora s'han mobilitzat pels treballadors en menys perill de tots, aquells que no tenen perill de perdre el lloc de feina. No es preocupen pels que pateixen , sino pels seus afiliats!

- Els funcionaris, que per culpa dels sindicats sembla que es queixin per vici mentres a la resta de l'Estat families senceres es troben a l'atur.

Aquests darreres tenen més facilitat a l'hora de netejar la seva imatger, ja que basta que no recolzin la vaga i es veurà que els sindicats no han parlat per ells. Els primers ja ho tenen més dificil... Que a aquestes altures de la crisi encara no hagin fet cap vaga general però en canvi si que s'hagin assegurat que continuaran cobran el mateix és esclaridor, no?


Valoració:6menosmas
Per rogelito, fa mes de 10 anys
D'acord amb el que diu en Toni. Ja se veu al vídeo la combativitat i les ganes de lluita sindical que demostren els piquets. No és qüestió que la gent comenci a cremar coses, però més aviat pareix que avui és temps de pati que de reivindicar res.
Valoració:2menosmas
Per Toni P., fa mes de 10 anys
La vaga no serà un èxit perquè no és una vaga revolucionària. Les vagues han de perdurar fins que es soluciona el problema. Això d'avui és un dia sense feina.
Valoració:2menosmas
Per Acció directa, fa mes de 10 anys
Els treballadors tenen memòria i recorden una vaga que els sindicats desconvcaren després d´unes setmnes de resistir. Quedaren fotuts, perquè no s´arreglaren les coses i pagaren el beure. Els descomptaren gairebé un mes de sou. Ara, no és que estiguin d´acord amb les mesures de retallar el sou als més febles, sinó que no se´n fien que no tornint pagar el beure. Prefereixen altres mesures. Ja s´ho trobaran!
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris