algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

El jutge imputa malversació a l'edil Sans en el pas previ al judici

El magistrat veu indicis clars de criminalitat en l'exgerent de l'Empresa Funerària Municipal (EFM) Òscar Collado per deu delictes. Considera coautora o encobridora la seva dona

El jutge instructor del cas Funerària, Manuel Penalva, ha dictat el pas previ a l'obertura del judici oral i ha assenyalat indicis de delicte en l'actuació de Marina Sans, actual regidora del PP a Cort i expresidenta de l'Empresa Funerària Municipal (EFM). Li imputa un presumpte delicte continuat de malversació de cabals públics arran dels fons de l'EFM que l'edil utilitzà per realitzar viatges privats amb la família per un import de 6.800 euros, tot i que posteriorment foren retornats.

Apunta, a més, que "no pot oblidar-se que sota la seva presidència -de Marina Sans- es realitzaren nombroses i injustificades despeses en menjars i viatges, que en nou anys sumen 210.000 i 340.000 euros, respectivament".

Collado i la dona
El titular del Jutjat d'Instrucció 11 de Palma considera Òscar Collado, exgerent de l'EFM, principal imputat en la suposada trama de corrupció de l'empresa pública. Pot haver comès fins a deu delictes: malversació de cabals públic, suborn, falsedat documental, defraudació a l'Administració, prevaricació, frau, exacció il·legal, amenaces, coaccions i blanqueig de capitals.

Contra l'esposa de Collado, el jutge Penalva indica que "pot haver participat a títol lucratiu en els efectes dels delictes imputats als seu marit o ajudar-lo a aprofitar-se'n o beneficiar-se'n. Seria, per tant, reponsable d'un delicte de receptació, d'encobriment, o bé com a coautora o còmplice dels delictes imputats a Collado, inclòs el blanqueig de capitals". El jutge considera que Francisca Moll, "com a esposa de Collado, amb qui ha conviscut nombrosos anys, no podia ignorar l'origen il·lícit dels doblers". A més, afegeix que això es "veu reflectit per l'alt nivell de vida del qual han gaudit aquests anys, tal com demostren les propietats adquirides, dades bancàries i l'informe del grup de blanqueig de capitals de la Policia Judicial, en què es reflecteixen nombrosos i injustificats ingresssos en efectiu, una inusual despesa en les targetes de crèdit i un cridaner i elevat moviment entre els comptes del matrimoni, que era de 165.000 euros l'any 2003, 280.000 euros el 2004, uns 500.000 el 2005 i 231.000 euros el 2006.

Altres imputats en la causa són Juan Perelló per malversació i falsedat documental; Esteban Serret per suborn i Wenceslao Lamas, i Ramon Chao per frau il·legal i suborn. La propera passa és que la Fiscalia i l'acusació particular presentin els escrits d'acusació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris