algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

El Bloc proposa que el Parlament balear rebutgi el decret d'ajusts

La formació insta al Govern de Rodríguez Zapatero a elaborar un altre pla consensuat amb els partits i els agents socials

El grup parlamentari del Bloc per Mallorca i PSM-Verds ha registrat una proposició no de llei perquè el Parlament balear rebutgi el pla de retalls aprovat pel Govern central per fer front al dèficit públic. La coalició ha argumentat en un comunicat la presentació de la proposta en el fet que considera que les mesures adoptades "pretenen que pagui la crisi qui no l'ha generat", en relació amb pensionistes, persones dependents i treballadors del sector públic.

El Bloc rebutja també que el decret d'ajust "no ha estat consensuat amb la resta de forces polítiques, ni amb els agents socials i la resta d'institucions afectades. En el text, el Bloc insta al Govern presidit per José Luis Rodríguez Zapatero a retirar el pla d'ajust pressupostari i elaborar-ne un altre de consensuat amb partits i agents socials. També commina a l'executiu central a tenir en compte els greuges en el finançament de serveis públics a les Balears i els costos de la insularitat per a que "les proporció de benestar" de les illes no es vegin perjudicades.

La proposició de llei rebutja de manera específica l'article 14 del decret governamental que prohibeix li endeutament de les administracions locals durant 2011 per considerar que no té inclou "cap criteri sobre la solvència de les entitats locals". La iniciativa reclama també el Govern que abordi una reforma tributària per combatre el frau fiscal i "recuperar la progressivitat en els impostos" "a l'augmentar la tributació de les rendes més altes, els beneficis del capital i el sistema financer".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris