muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
18°

Entesa planteja un procés d'obertura del nacionalisme

La formació que presideix Biel Huguet parlarà primer al PSM i a partits independents per fer una federació “oberta i integradora” dissenyant un projecte “engrescador per a la gent”

El consell nacional d'Entesa per Mallorca, reunit ahir a Campos, va aprovar iniciar un procés d'obertura del mallorquinisme polític a la societat prioritzant, per això, un acord amb el PSM i amb partits independents per crear una federació nacionalista que aglutini altres sensibilitats -com ara Iniciativa d'Esquerres, Els Verds i Esquerra.

El president de la formació, Biel Huguet, va recalcar que Entesa "vol impulsar una nova manera de fer política, més pròxima, més eficient, més transparent i més ètica", apel·lant a la necessitat de "tenir cura del país per a la gent i donar resposta a la nova immigració, als problemes del creixement sostenible i a la nova realitat econòmica".

Per això, "més enllà de negociar quotes partidistes, hem d'acordar un projecte que estimuli la gent i adaptat al moment", manifestà Huguet, a més de recordar que "hem de superar les petites diferències i ser capaços de tirar endavant una federació nacionalista i progressista d'espectre ampli i que deixi de banda els interessos partidistes i particulars". L'objectiu, però, és "fer feina a favor de l'interès general i perquè es pugui construir un projecte engrescador i il·lusionant per a la societat".

La proposta

El document que aviat farà arribar Entesa per Mallorca al PSM posa damunt la taula tres òrgans de gestió de la coalició sota la premissa d'assegurar-se que "el consens ha de ser per majoria qualificada", una iniciativa que "ha de prioritzar l'interès general des d'una òptica oberta i integradora que aglutini tot el centreesquerra en un projecte que ha de ser de llarga durada i no puntual", declarà Huguet. El document, titulat Reforcem el mallorquinisme polític, va ser aprovat per unanimitat pel consell macional d'Entesa, un fet que permet a Huguet mostrar-se "molt esperançat en aquest nou projecte, que és coherent". Es tracta d'una passa més en la intenció d'Entesa de reorganitzar l'àmbit nacionalista progressista perquè deixi un espai electoral a l'esquerra del PSOE.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per membre del Consell Nacional d'Entesa, fa mes de 10 anys
La proposta d'Entesa, que no és publica, no és coincident amb la d'Esquerra, perquè a més parla d'altres coses, no de càrrecs ni quotes. Entesa demana quin és el projecte, què és el que es vol fer, i aposta per un projecte que vulgui ser obert, modern, més enllà de l'esquerra del PSOE i de postures radicals.

Ningú d'Entesa parla de quotes, parla de quin és el projecte. Rebutjam la unitat per la unitat. O el projecte és engrescadora per una bona part de la ciutadania (més enllà dels cercles nacionalistes tradicionals) o no ens interessa. Independentment de les quotes i les sigles que s'hi sumin
Valoració:2menosmas
Per Federació sí, fa mes de 10 anys
Una proposta raonable, en positiu, amb ganes de fer pinya i mirar cap al futur en lloc de retreure el passat. Tant de bo funcioni.
Valoració:2menosmas
Per mirall trencat, fa mes de 10 anys
massa gent buscant cadira i poca gent pensant realment en el bé comú.
Renovació i neteja dels voltors que hi ha.
Valoració:7menosmas
Per llest, fa mes de 10 anys
La prepotència del PSM traspassa tots els límits; tots els seus intents, fins ara, només tenen un objectiu: quedar ells per damunt tots els altres, i així els hi va, el BLOC és un bon exemple de fracàs estrepitós.
Cal més humilitat i no demenar l'autodissolució de ningú, s'ha de sumar tothom des de la igualtat.
Valoració:8menosmas
Per Miquel, fa mes de 10 anys
Els d'ERC tenen una ideologia ultraminoritària a Mallorca. No se'ls pot deixar que condicionin el projecte nacionalista. Si hi volen ser que hi siguin però amb seny i humiltat, si no és així que vagin sols
Valoració:-1menosmas
Per xesc, fa mes de 10 anys
Això´no és un partits són 'els biels', un duo de Campos que posen un porc dins un sac per tocar l'orgue.

Aqui baix als comentaris una mostra de la coincidència d'interès comú, de l'alçada de mires i de les idees concretes: quatre rates i un gat ! Aah i un debat entre tres xesc i xesca
Valoració:3menosmas
Per Votant d'Esquerra, fa mes de 10 anys
La proposta d'Esquerra i Entesa son coincidents i demanen una refundacio que parteixi de la base. La del PSM es basa en que Esquerra i Entesa es dissolguin i s'integrin al seu partit i aixo es tenir molta barra. Te nassos que el PSM no demani el mateix als escidits d'IU, que son uns transfugues que se n'han duit les cadires... Si una cosa han demostrat els d'Esquerra es no estar disposats a governar a qualsevol preu i els d'Entesa partiren del PSM deixant les cadires.
Valoració:10menosmas
Per Miquel, fa mes de 10 anys
Ànims Entesa, el nacionalisme fa massa temps que va de baixa, necessitam noves forces i un canvi de rumb. EL BLOC, que era una mescla de sigles a l'esquerra del PSOE, no és el futur que volem
Valoració:2menosmas
Per Andreu, fa mes de 10 anys
Xesc la proposta d'Esquerra posa l'accent en la creació d'una assemblea que trii els candidats de la federació de partits. Per tant els independents són benvinguts, però està clar que qui mou la iniciativa ha de ser algú organitzat un partit o un parell. Ara veurem quina és la resposta del PSM a la proposta d'Entesa. Jo crec que tot serà de bades però...
Valoració:0menosmas
Per Volem un Bloc Nacional, fa mes de 10 anys
Aquí no sobra ningú: tots són necessaris. Els 5 són necessaris. O hi són els 5 o no serà un Bloc Nacional.

Bloc Nacional = PSM + Esquerra + Entesa + Verds + Iniciativa

Tan difícil és?
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris