cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

Antich reclama el compromís de bancs i hotels per superar la crisi

Joana Barceló assumí ahir la cartera de Treball i Formació, que suma a la de Turisme. El president afirma que ara “no és temps per tapar forats ni per pensar polítiques per agradar”

"Els nostres hotels són les nostres fàbriques", declarà ahir el president, Francesc Antich, a l'acte de presa de possessió de Joana Barceló com a consellera de Turisme i Treball. L'acte d'ahir simbolitza el sacrifici del Govern de destituir dos consellers, el de Treball i la d'Agricultura, per retallar despeses. Antich reclamà al sector privat que també actuàs.

"Vull aprofitar per demanar als empresaris que inverteixin en la millora dels seus establiments", digué el president en referència al sector turístic. Encara afegí que els hotels estan "molt per sobre de discussions simplistes" sobre "excepcions urbanístiques". I no quedà aquí, avisà que "els bancs i les caixes que volen fer feina a la nostra terra" també han de participar en el projecte comú de país "donant crèdits, tot i les dificultats", per permetre la recuperació de la iniciativa privada.

Sacrificis

Francesc Antich insistí que "els temps difícils demanen sacrificis" i que el d'ara "no és temps per tapar forats ni per pensar polítiques per agradar", sinó per prendre decisions de país. Amb tot, aprofità el discurs per explicar el viatge a Rússia, que ha començat aquest matí mateix, amb què el Govern espera trobar nous clients per reforçar el sector turístic balear.

El president agraí la feina feta per la consellera d'Agricultura, Mercè Amer, i el fins ara responsable de Treball, Pere Aguiló, i es mostrà satisfet de tots dos. A banda, lloà la feina feta per Joana Barceló, "sempre disposada a fer allò que calgui", qui, a més, digué que ja coneixia molt bé la Conselleria de Treball.

Per la seva banda, Barceló, que suma ara la cartera de Treball i Formació a la que ja tenia, la de Turisme, i a la seva tasca com a portaveu de l'Executiu, digué que ho assumia "amb més responsabilitat que mai" i que el repte de sortir de la crisi i fer-ho reforçats era "un honor". Explicà que l'estructura administrativa de Turisme i Treball es mantindria separada i que allò que es fusionava era la direcció política de totes dues àrees. Pel que fa a les direccions generals d'Agricultura, de moment passen totes a Presidència i a partir de la setmana vinent es decidirà quines desapareixen i quines no.

La política menorquina protagonitzà ahir el cinquè acte de presa de possessió de la Conselleria de Turisme d'aquesta legislatura, encara que l'anterior va ser ella mateixa, substituint Miquel Ferrer quan UM partí de l'executiu.

Així mateix, Barceló digué ahir que el Govern preveia aprovar divendres vinent, quan ella i el president ja hagin tornat de Rússia, les mesures d'austeritat contra el dèficit anunciades per Antich. "Ens hem donat una setmana de marge", declarà, i va afegir que "anam bé de temps". D'entrada s'havia dit que s'enllestirien aquesta setmana, però manquen detalls per tancar. Per exemple, dins el Bloc mateix ja hi ha discrepàncies sobre si s'ha de fer un decret o dos.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni "Mosca", fa mes de 10 anys
Això si que és vendre l'ànima al dimoni!
Valoració:6menosmas
Per susodicha, fa mes de 10 anys
En la administración de costas de Mallorca se dedican a gastar el dinero en arreglar antiguas torres que servían como referencia a los submarinos franquístas para disparar. Tienen un montón de obras ilegales para demoler, a los funcionarios se les recorta el salario y se les anula la revisión médica obligatoria anual para ahorrar. El director es licenciado en geografía, franquísta claro.
Valoració:3menosmas
Per delpaisacrificat, fa mes de 10 anys
xisco, manera, basta de donar mes sacrificis i sang fresca a l'imperi hoteler, tota la ganancia s'hen va al carib¡¡ i després s'amaguen per poder riure a ple¡¡¡
Valoració:7menosmas
Per Patriotes Associats, fa mes de 10 anys
Esperem que bancs i hotels es comprometin amb la societat i no amb el psoE, perquè, qui es comprometi amb aquests, va ben arreglat...

I els altres són per fugir corrents... també.

Valoració:3menosmas
Per v, fa mes de 10 anys
Seguim amb encefalograma pla
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris