algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

El Bloc atura la rebaixa fins a tenir els nous impostos

Antich la volia aprovar ahir. Avui torna a reunir el seu Govern ja reduït per concretar la reducció d'alts càrrecs

El Consell de Govern no aprovà ahir el paquet de la retallada de despesa pública de 103 milions, com estava previst, i no ho féu perquè el Bloc s'hi oposà. Els socialistes tenien intenció de començar ja a aprovar les mesures antidèficit, però els socis exigiren que no surti cap mesura d'estalvi cap al Parlament si no s'envien alhora els increments d'impostos a rendes altes i el nou tribut ecològic, que suposarien ingressos de 25 milions.

La intenció de l'Executiu és treure tres paquets: un projecte de llei amb les mesures d'estalvi que afecten sous i pressupost, que era el que havia de rebre el vistiplau ahir; un altre amb els increments d'impostos, que no prosperarà per l'oposició de PP i UM; i un tercer amb l'impost a empreses contaminants, que s'ha de negociar amb UM.

Ahir, després del Consell de Govern, la portaveu Joana Barceló advertí que l'aprovació d'aquests paquets era imminent. Després de la reunió, el president del Govern, Francesc Antich, signà el decret de cessament de Pere Aguiló com a conseller de Treball i de Mercè Amer com a consellera d'Agricultura. Avui prendrà possessió com a consellera de Turisme i Treball Joana Barceló. La Conselleria de Presidència, en canvi, no variarà de nom perquè pretén traspassar ràpidament Agricultura als consells i, per tant, el conseller Albert Moragues no prendrà possessió.

En finalitzar l'acte, Antich reunirà el nou gabinet en un consell de govern extraordinari en què s'aprovarà el nou organigrama de l'Executiu després de l'eliminació de Treball i Agricultura i es concretarà la reducció de càrrecs prevista a cada departament. La fusió de Treball i Turisme suposarà l'eliminació de diversos càrrecs, però les àrees administratives dels dos departaments continuaran funcionant de manera autònoma.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per un que va a peu, fa mes de 10 anys
Comèdia per sortir al diari.
Valoració:-4menosmas
Per Element molt emprenyat, fa mes de 10 anys
Molt bé pel Bloc. Ara no hauria de permetre que els tres paquets es votin per separat, perquè sinó ja sabem el resultat: retallades a la classe treballadora amb el suport de la dreta i no aprovació de l'increment d'imposts per als rics, perquè la dreta no ho permetrà. I, com sempre, fotuts i banyuts amb la connivència del PSOE. Que s'aprovi tot o que no s'aprovi res. I si el PSOE vol pactar amb la dreta que ho faci, però el Bloc que tingui un poc de dignitat, si és que encara n'hi queda gens.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris