algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

Alemany posà els seus nebots de testaferros

Se sospita que el periodista que escrivia discursos a Matas desvià els doblers de la subvenció al seu diari digital

119554

AppleMark

Ferran Aguiló

Ahir declararen com a imputats davant el jutge José Castro els nebots del periodista Antonio Alemany, Miguel i Lucía Oliver Gomila, en relació a la peça separada número 2 del Palma Arena. Tots dos explicaren que feien de testaferros del seu oncle a Agencia Balear de Noticias (ABN) i també que havien emès factures possiblement falses per justificar una subvenció atorgada pel Govern de quasi 500.000 d'euros.

Els germans eren accionistes d'ABN per indicació del seu oncle, que no hi volia figurar. Miguel Oliver apareixia, a més, com a administrador de la societat, i Lucía, com a periodista, malgrat que no feren cap d'aquestes funcions.

El nebot, que declarà durant una hora, assenyalà que acceptà la petició de constar com a administrador per fer un favor a Alemany. Afirmà que no tenia coneixement de quin era el funcionament intern i diari de l'agència. Tanmateix, i segons un acte del jutge, Miguel es personà al Govern en nom d'ABN per rebre el pagament de la subvenció. Els nebots digueren que, al seu parer, ABN i el diari digital d'Alemany, Libertad Balear, eren el mateix.

Fonts judicials indicaren que els nebots declararen contra els interessos del seu oncle, que també està acusat de cobrar els discursos que feia a Jaume Matas a través de factures falses que presentava a l'agència Nimbus de publicitat. Per les mateixes fonts, la subvenció del Govern a ABN en realitat es destinava al diari digital.

Així mateix, l'Agència Balear rebé una segona subvenció el 2007 per part del Govern Matas, però el nou executiu d'Antich decidí paralitza-la i es negà a lliurar-li 500.000 euros més. El periodista presentà un contenciós administratiu que encara no s'ha resolt.

Tot apunta que el misser de Miguel i Lucía Oliver sol·licitarà al jutge Castro la desimputació dels seus representats, i que l'acusació particular que defensa els interessos del Govern no s'hi oposarà.

Ahir també testificà davant el jutge com a testimoni el constructor Joan Serra Cladera, que ja ho havia fet amb anterioritat en relació a les obres de la planta noble de can Sales Menor.

El pis de la mare de Matas

Serra Cladera admeté davant Castro que anys enrere va reformar un habitatge a la Rambla de Palma propietat de la mare de l'expresident i digué que aquella vegada sí que va facturar totes les obres realitzades. Afegí que no va rebre cap pagament "en negre" i que liquidà l'IVA.

El constructor, en anteriors declaracions al jutjat, havia reconegut que el cunyat de Matas i exgerent del PP Fernando Areal li donà 60.000 euros en metàl·lic i sense factura el 2004 com a avançament per poder afrontar despeses i començar les obres de reforma al pis del carrer Sant Feliu, 8. Llavors revelà que no havia declarat els diners a Hisenda i que s'arriscava a una penalització. Quan acabà les tasques al palauet, el 2006, Serra percebé 92.000 euros més amb dos xecs bancaris. En total, Matas n'hi pagà 152.000 per feines de picapedrer i guixaire.

Serra, en les primeres declaracions davant la Policia, havia negat els pagaments en negre, malgrat que a posteriori se'n retractà.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lo Rat Penat, fa mes de 10 anys
I que hi fà el misser Perera a una causa contra Antonio Alemany?Tot fà una pudor insoportable.I encara veim i sentim dia si i dia tambè els peperos donant lliçons als altres.Quin oi!!
Valoració:1menosmas
Per Smeagol, fa mes de 10 anys
Molt bo!

En "Gollum" Alemany!!
Valoració:0menosmas
Per De Padua, fa mes de 10 anys
"En Pep Gonella té
una neboda i un nebot,
ficaren la ma al pot,
guiats per l'oncle...."

Hi pot haver individu més repelenc que aquest mig fatxa, mig botifarra?
Enemic declarat de tot el que faci olor a mallorquí (excepte a la corrupció) fins al punt que per no fer festa per Sant Antoni dels ases (com tots els mallorquins) la fa amb el dels albercocs, el "San Antón" dels forasters.
Maleït renegat! .... i per afegitó lladre (presumpte ... )
Valoració:2menosmas
Per Campió, fa mes de 10 anys
Dale primo!
Valoració:4menosmas
Per rogelito, fa mes de 10 anys
ese primo versió estiuenca! et trobavem a faltar, campió!
Valoració:9menosmas
Per Rafi Pascual, fa mes de 10 anys
Ja els he tenc plens de sentir històries d'en Matas, per favor, ficau-lo a la presó d'una vegada, així s'acabarà tot, JA FA OI!!
Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris