cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
17°

El Parlament normalitza l'ús del català a l'esport, la sanitat privada i l'empresa

Es tracta de tres Proposicions No de Llei presentades pel Bloc que ha aprovat la Comissió d'Educació i Cultura del Parlament

La Comissió d'Educació i Cultura del Parlament ha aprovat tres Proposicions No de Llei presentades pel Bloc que permetran l'aplicació de la Llei de Normalització Lingüística en l'àmbit esportiu, sanitari privat i empresarial.

L'objectiu d'aquestes propostes, que s'han aprovat amb el suport de tots els grups parlamentaris excepte el grup del PP, és "fomentar la difusió i el coneixement del català en tots els àmbits de la societat".

Amb aquesta iniciativa, es pretén incentivar l'ús del català a través d'acords o convenis entre Govern i les federacions esportives de les illes, així com mitjançant l'impuls a les entitats sanitàries privades perquè potenciïn el coneixement i l'ús de la llengua a través de retolacions, edicions impreses o publicacions.

En relació amb l'àmbit empresarial, el Bloc considera "imprescindible" que s'assoleixin acords en aquest sentit, pel que insta a les organitzacions empresarials a "introduir i difondre el català" a les publicacions que elaboren de manera periòdica.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sor Tomaseta, fa mes de 10 anys
Segur que sobreviuriem com ho varen fer es nostros avantpassats a través des segles, però amb dignitat defensant sa nostra cultura, no sa catalana.

S'ha de ser molt curts per no veure això. A més ¿Qui s'oposa que no s'enseny a escriure i lletgir es mallorquí? ¡Es catalanistas mallorquins!
Valoració:-5menosmas
Per Rateta, fa mes de 10 anys
A Do not..: i si no el sap llegir, que farem?
Valoració:-3menosmas
Per DavidDeLaMarina, fa mes de 10 anys
Tomaseta, també premien els bons tècnics a castella, que no parlen castellà, o a anglaterra, quan no parlen anglès?

Ara resulta que demanar que els metges a Anglaterra parlen anglès és normal, que un professor a Madrid parle castellà, és ben normal, però que un cap d'empresa entenga el català a València, Palma o Barcelona és una malaltia mental...
Valoració:10menosmas
Per Sort Tomaseta, fa mes de 10 anys
Jo consider que seria molt millor premiar es bons tècnics, sàpiguen o no mallorquí o català, perquè no passin coses com lo que ha passat amb so tren, o es metro i moltes altres coses. I perquè ses nostres empreses siguin més competitives, que de seguir per aquest camí tornarem a nes temps que es nostres fills només servien per guardar porcs i tocar la flauta a de nit, això si, sebran català. Ja està bé de xorrades, i sobretot, ensenyar un poc més cultura i de esser responsables, perquè no els i passi com es catet des vicepresident de Catalunya Carles Rovira, que sap molt de català, però no té carne de conduir, però si sap incita a nes seu xofer, per circular a cent setanta-cinc quilòmetres hora. Quin exemple que estan donant es catalanistas ¡Quina vergonya, no se com no estan empagaids!
Valoració:-2menosmas
Per Do not visit Majorca., fa mes de 10 anys
No seria millor aplicar una llei que obligui a tots els treballadors de Balears entendre i parlar la nostra llengua, o sigui lo que se diu el nivell A, no ès necessari sebre escriure, només entendre i parlar. El qui no, fora, no podrà treballar.

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris