cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
15°

Càritas ajuda un 35% més de pobres, gairebé tots immigrants

La crisi econòmica obligà l'entitat a afrontar durant el 2009 una major demanda d'ajuts amb menys suport de l'Administració. El perfil de la gent atesa respon al d'una dona nouvinguda, d'Amèrica Llatina i d'entre 25 i 50 anys

La crisi econòmica ha incrementat de manera considerable la feina de Càritas Mallorca. Durant l'any passat, l'entitat va atendre un total de 9.972 persones, un 86,5% de les quals eren immigrants. La xifra representa 3.530 persones més que l'any anterior, és a dir, un 35,4% més de ciutadans que, com que no disposen de recursos econòmics per sobreviure, s'han hagut de dirigir a l'organització.

D'aquestes gairebé 10.000 persones ateses, 3.609 van rebre ajuts per a productes bàsics dins del Programa d'Acció de Base o Primària, 3.140 van rebre ajudes d'Inserció i Ocupació, 2.607 s'inclogueren en el Programa d'Immigració i 616 foren ateses en altres serveis de Càritas.

Pel que fa al tipus de demandes realitzades, la primera fa referència a l'ajuda per poder pagar l'habitatge, seguida de l'orientació o mediació per cercar feina i la petició d'aliments i productes de primera necessitat. Altres serveis que també s'han sol·licitat són el de l'assessorament en assumptes legals i d'estrangeria i la formació per a adults i infants.

Des de Càritas Mallorca denunciaren que són cada cop més les persones i famílies que viuen una situació desesperada, perquè en poc temps han passat de ser persones 'normalitzades' amb feina i casa a necessitar una ajuda per poder sobreviure. Ara hi ha un nou perfil de demandants, el de persones que acudeixen per primera vegada a l'entitat.

Així mateix, s'ha detectat que hi ha gent que hi torna després d'haver finalitzat els processos d'inserció laboral, persones aturades de més de 45 anys o desocupades recentment, dones soles amb càrregues familiars o homes separats de més de 45 anys i que no poden pagar un lloc on viure.

"Els polítics han de tenir en compte els habitants, ja que els pobres no han de pagar el dèficit", va explicar ahir en la presentació de la memòria la secretària general de Càritas Mallorca, Margalida Maria Riutort.

Durant 2009 l'increment de demandes va anar acompanyat d'una disminució del pressupost, conseqüència també de la crisi econòmica. L'Administració pública va concedir 2,9 milions a Càritas (un 61% dels seus ingressos totals), un 7% menys que el 2008. Tanmateix, com destacà l'administradora general de Càritas Mallorca, Sebastiana Martí, "els ingressos propis a través de donatius, subscripcions, herències i llegats s'incrementà un 5%". Als 1,4 milions d'euros d'ingressos propis cal sumar els 358.922 euros aportats per altres institucions.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per futur, fa mes de 10 anys
Recordau quan els del PP (Partido Popular sin complejos) i els dels PSOE (psociates sin complejos) i els d'EU (esquerranossos sin complejos) ens deien que els immigrants eren necessaris i venien a solucionar-nos el futur?

Menjau futur!
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris