muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

El Consell abaixa el sou de consellers, alts càrrecs i personal eventual

El salari de Francina Armengol decreix un 9 per cent i els dels vicepresidents, consellers executius, portaveus de grups, entre d'altres, un 8 per cent

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat per unanimitat una baixada dels sous i altres retribucions dels consellers, els alts càrrecs dels organismes autònoms insulars i el personal eventual al servei de la institució. Els retalls van des del 15 per cent en el qual es rebaixen les "indemnitzacions per assistències" a plens i a altres organismes de participació política al 5 per cent en el qual es redueix el salari dels secretaris dels grups polítics. El sou de la presidenta, Francina Armengol, decreix un 9 per cent i els dels vicepresidents, consellers executius, portaveus de grups, gerents i directors d'organismes autònoms, i coordinadors de programes un 8 per cent.

El conseller de Presidència, Cosme Bonet, ha apuntat que aquesta mesura és una "obligació de solidaritat" amb els funcionaris de la institució, a qui es retallarà el salari per imposició del Govern central, però ha recordat que "el sou dels polítics de la institució ja està congelat des de fa dos anys". La portaveu del Bloc, Joana Lluïsa Mascaró, ha criticat la retallada que suposa el pla d'ajust del president Rodríguez Zapatero, davant del qual el conseller del PP Jaume Font ha fet broma que li semblava estar sentint a Mariano Rajoy.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris