cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Escorca anirà als jutjats per la desclassificació d'Es Guix

El Consell de Mallorca n'ha aprovat la protecció per creure-la necessària en la promoció de la declaració de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat

119662

La desclassificació pretén salvaguardar l'entorn de la Serra.

M. RAMIS

El batle d'Escorca, Antoni Gómez, ha considerat avui una "injustícia" la desclassificació d'Es Guix, que preveu aprovar-se aquest matí en el ple del Consell de Mallorca amb el suport de PSIB, Bloc i UM, i ha anunciat que acudirà a la via judicial per denunciar aquesta actuació i defensar el que considera que són "els nostres drets".

Als passadissos del Consell, el primer edil s'ha referit al sentit de vot d'UM i en aquest sentit ha dit no entendre aquesta mesura mentre "sí estan a favor que milers de metres puguin urbanitzar-se". Així mateix, ha augurat que aquesta actuació suposarà que "moltes famílies quedin en total desprotecció".

El Consell ho aprova

Com era previst, el Consell de Mallorca ha aprovat avui amb els vots a favor de PSOE, UM i Bloc la desclassificació d'Es Guix, en entendre que la protecció resulta necessària, més encara quan s'està promovent la declaració de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat per l'Unesco. La protecció suposarà la paralització de la urbanització projectada en el municipi.

Durant el ple de la Institució Insular, la consellera de Territori, Lluïsa Dubón, ha considerat la protecció com una decisió "indispensable" per protegir la Serra. En aquest sentit, Unió Mallorquina ha justificat el seu vot favorable a la desclassificació per "coherència" amb l'actitud manifestada des del principi. UM va revelar ahir el seu suport a la protecció de la zona en considerar que la societat mallorquina no entendria" que es fes una urbanització al costat del Santuari de Lluc, encara que fos unifamiliar, en ser un lloc emblemàtic.

Així, Dubón, en la seva defensa de la protecció d'aquesta zona de la Serra, opina que la decisió "està plenament justificada i no vol ser una ingerència en l'àmbit municipal", precisà. El PP, pel seu informe, contrari a la desclassificació, ha criticat que el Consell "sacrifiqui" tot el nucli, i ha assegurat que aquesta protecció "condemnarà" la població que rau en el lloc, que "perdrà els seus drets adquirits".

Durant la seva intervenció el PP va sol·licitar al Consell que reconsideri la seva actitud i recolzi la moció en la qual aquest partit descarta les construccions plurifamiliars, defensa protegir el tram amb major valor paisatgístic i la reducció considerable del desenvolupament urbanístic. A més, proposa rebaixar el sostre poblacional de 540 a 135 persones i protegir dues hectàrees, que canviarien d'urbanitzables a Àrea d'interès paisatgístic boscós (ARIP), on no es podria construir. UM va anunciar ahir que votaria en contra impedint que prosperi la moció.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per biel, fa mes de 10 anys
no tinc capacitat suficient per entendre com a dia d'avui encara hi ha polítics que apostin per plans desenvolupistes en uns moments on hauria de de produir-se un clam a la protecció del sòl després d'haver experimentat que tant de disbarat urbanístic no ha fet més que crear una econòmica fràgil i anèmica.
Valoració:6menosmas
Per Margalida, fa mes de 10 anys
Cal dur en Gómez als tribunals i expulsar-lo, ja d'una vegada, de la funció pública per corrupte, mafiós i membre del cacicat. A aquest bergant no sols cal baixar-li el sou, se li han de fer tornar, un per un, tots els doblers que ha robat.
Valoració:3menosmas
Per UN CIUTADA, fa mes de 10 anys
LA SRA. ARMENGOL I LA SRA. DUBON JUNTAMENT AMB EL SEU EQUIP DE FEINA ESTAN CUMPLINT AMB LA SEVA PARAULA EN VERS A LA PROTECCIÓ DEL TERRITORI: LA REAL, ES GUIX, LES ARTS. ESPEREM TOTS QUE LES PASES QUE ESTAN FENT SIGUIN DEFINITIVES I NO QUEDIN COM A SIMPLE TESTIMONI D'UNA POLITICA BUIDA DE CONTINGUT SINO D'UNA POLITICA PER DESEMVOLUPAR. ENHORABONA A TOTS PEL SEU ESFORÇ.
Valoració:4menosmas
Per Tanmateix, fa mes de 10 anys
Estic sorprès: per primera vegada UM vota a favor de la conservació del territori.
Valoració:8menosmas
Per toni, fa mes de 10 anys
Si va als jutjats que ho pagui ell no amb els doblers dels contribuents.
Valoració:5menosmas
Per Miquel, fa mes de 10 anys
UM ha tingut un atac de seny, que segurament li durarà molt poc, només basta veure les animalades que han promogut.... un camp de golf a Son Bosc, (ben aferradet a s'Albufera), el polígon industrial d' Alcudia (ben aferradet a s'Albufera) o la seva proposta de tren fins Alcudia (ben aferradet a s'Albufera).
El seu despreci cap al primer parc natural de les Balears és total.
Ja no enganau a ningú.
Valoració:24menosmas
Per Amb batles com aquest Mallorca es morta, fa mes de 10 anys
2 Opció: Antonio Gómez perque no fas un macro cortijo a la serra (capacitat ni ha molta), podras organitzar la feria d'abril, montas a caballo, encierro de vaquillas.... "En un marco incomporable..". Igual es pensa que está a Seseña.....,
Valoració:20menosmas
Per rafelet, fa mes de 10 anys
Si es salva es Guix serà perque els partits d'esquerres han fet el que havien de fer en tot moment... i perque UM està canviant, per sort de Mallorca! A veure si això continua i ens donen motius per tornar a votar!
Valoració:3menosmas
Per observador, fa mes de 10 anys
En tot cas es tractaria d'una "pressumpta injustícia", mentre la injustícia no sigui demostrada.
Valoració:2menosmas
Per Rafi Pascual, fa mes de 10 anys
És molt molt trist.

Una illa tota plena de ciment, això és un desastre. Només el fet de pensar que es pot construir allà és una vertadera locura.

Els polítics estan destrossant les nostres Illes.

És molt trist.
Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris