algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

“UM salvarà el Guix”

Melià anuncia que votaran avui amb el Pacte al Consell per impedir aquesta urbanització a la Serra. En canvi, quedaran sols rebutjant l'eliminació de les ART

"UM salvarà el Guix". Així ho assegurà ahir el president d'aquest partit, Pep Melià, que anuncià el vot favorable del seu grup a la protecció d'aquest paratge d'Escorca, en plena serra de Tramuntana, on s'havia previst una urbanització. El vot d'UM, amb el del Bloc i el del PSOE, garanteix la majoria per desclassificar la urbanització.

Els de Melià, en canvi, quedaran tots sols quan votin en contra de l'eliminació de totes les Àrees de Reconversió Territorial (ART), les polèmiques operacions d'edificació investigades per la Justícia i que havien de permetre traslladar drets urbanístics d'un punt a un altre de l'Illa. UM, que havia aprovat aquestes disposicions amb el suport del PP l'any 2004, defensava que alguna de les actuacions previstes es mantingués, però els populars han pactat amb l'esquerra eliminar-les totes i això és el que faran avui a través d'una modificació del Pla Territorial.

Melià justificà el vot en contra dels seus a l'eliminació de les ART perquè, segons ell, abans de l'aprovació cal un informe de la Delegació de Costes i el Consell no l'ha demanat. També criticà que s'hagi "criminalitzat" de manera indiscriminada la figura de les ART perquè, segons ell, n'hi hauria que servirien per fer esponjaments urbanístics.
Pel que fa a la protecció del Guix, Melià defensà que amb la preservació d'aquest espai es contribueix a reforçar la candidatura de la serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat i advertí que el suport d'UM a la desclassificació és "coherent" amb la línia mantinguda històricament pel partit.

"La societat mallorquina no entendria que es permetés una urbanització devora el santuari de Lluc, un lloc emblemàtic per a tots els mallorquins per la nostra tradició i la nostra espiritualitat".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Patriotes Associats, fa mes de 10 anys
Endavant UM, fora pppsoE
Valoració:2menosmas
Per Ligeia, fa mes de 10 anys
Com vaig dir a en un altre missatge (desaparegut), UM actua així purament per interessos electoralistes, perquè han de vendre la seva suposada "renovació". No veig, però, quina credibilitat tenen quan després estar a favor d'altres urbanitzacions igualment nefastes. Fins que no facin d'aquest gest anecdòtic una norma general de comportament, no creuré que mirin pel bé de Mallorca.
Malgrat tot, és una bona notícia.
Valoració:4menosmas
Per tanmateix, fa mes de 10 anys
A es Guix no deuen tenir cap afiliat, però a Son Bosc potser sí ...
Valoració:9menosmas
Per Estic estorat, fa mes de 10 anys
Diooooos.... UM salva el Guix.
Es que no tenen ni un sol afiliat amb interessos ocults en aquesta urbanització aberrant en el cor de la Tramuntana?
Podem anar a Lluc a peu o dur mil ciris a la Sang.
Per a quant una altra demostració de seny i visió de futur? Pot ser la protecció de Son Bosc? Paradigma de projecte depredador de recursos únics.
Valoració:6menosmas
Per un que va a peu, fa mes de 10 anys
Fora PP, endavant UM.
Valoració:17menosmas
Per Joan, fa mes de 10 anys
Salvaran es Guix, però al mateix temps, amb l´aprovació del drecret llei que permet construir sense que hi hagi clavegueram, foten altres indrets: urbanitzacions a Formentor, Es Pas de Vallgornera, etc
Valoració:-7menosmas
Per elena, fa mes de 10 anys
uffff.......... quin alivi!
Valoració:3menosmas
Per Cocadegató, fa mes de 10 anys
Esper que sigui veritat. No sé ni com es plantegen haver de discutir o aprovar una llei per un aspecte tan evident. Polítics?? Ni un s'en salva. Bé, segur que n'hi ha algún que té bones intencions, però no es cap visible
Valoració:2menosmas
Per Mallorquina, fa mes de 10 anys
Lluc és el cor de Mallorca.

És patrimoni de tota l'Illa.

El PP demostra ser el de sempre: el dels especuladors.
Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris