algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

El Govern preveu la supressió de cinc empreses i la fusió de 106

Francesc Antich ha explicat que el procés superarà aquesta legislatura. Els ens públics que no patiran canvis són, entre altres, la Radiotelevisió balear i l'Institut Ramon Llull

119540

Francesc Antich, president de la CAIB, al Parlament.

J. TORRES

El president del Govern, Francesc Antich, ha avançat que en el marc de la reducció del sector públic en un 50 per cent (de 169 a 82) per fer front al dèficit, únicament cinc seran dissoltes, 24 sorgiran de les fusions que es duran a terme a 106 organismes i un total de 58 continuaran la seva tasca com en l'actualitat. Tanmateix, el cap de l'Executiu ha reconegut la complexitat d'aquest procés, que preveu allargar-se més enllà d'aquesta legislatura.

Després de mantenir una reunió amb els diferents grups parlamentaris per traslladar-los aquesta proposta, Antich ha destacat la "bona acollida" que aquesta ha tingut entre les formacions, pel que ha apel·lat un "gran acord" entre totes aquestes de cara a la seva aprovació i ha confiat que el projecte "no sigui objecte de confrontació". Tal com ha especificat, entre les cinc empreses que seran suprimides en el marc d'aquest procés es troba el Consorci per al Foment de la Llengua Catalana (Cofuc), mentre que també es veuran afectades el Consorci de Qualitat Universitària de Balears, el de Menorca Reserva de la Biosfera, el de Promoció i Foment del Turisme Nàutic Sostenible i el de Desenvolupament Digital Balear.

Mentrestant, entre els principals organismes que es fusionaran es troben l'Institut Balear del Turisme (Ibatur), l'Institut d'Estartegia Turística (Inestur) i la Fundació Desenvolupament Sostenible, que en conjunt formaran un ens per a la promoció; Espais de la Natura Balear, l'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat) i Gestió d'Emergències de les Balears (Geibsa), per a la gestió ambiental.

També CAIB Patrimoni, l'Ibisec, l'Institut Balear de l'Habitatge i el Consorci per al Foment d'Infraestructures Universitàries (Cofiu) s'unificaran per a la gestió del terra; Tramvia de la Badia de Palma i Consorci de Transports de Mallorca; l'Institut Balear de la Joventut i Turisme Jove; Institut de Biologia Anibal (Ibabsa) i Serveis de Millora Agrària (Llavor); i la resta formaran diferents consorcis culturals i patrimonials, i el desenvolupament esportiu, entre d'altres.

En relació amb aquestes fusions, el president del Govern ha explicat que es produiran canvis als òrgans de direcció encara que en qualsevol cas ha asseverat que no hi haurà una disminució en els llocs de treball dels empleats. Per la seva part, els ens públics actuals que continuaran la seva tasca són, entre altres, la Radiotelevisió balear, Ports de les Illes Balears, l'Agència Tributària, Gestió Sanitària de Mallorca (Gesma), Institut Ramon Llull, Fires i Congressos, Fundació Balears a l'Exterior, i el Consorci del Palma Arena. Durant la roda de premsa que Antich ha oferit en acabar la reunió, ha assenyalat que confia que el pròxim encontre es produeixi en uns quinze dies i en ell es defineixin i es posin ja sobre la taula "les prioritats que haurem de treballar". "Cal dissenyar quina és la foto que volem i els passos a donar per assolir-la", ha etzibat. Tal com ha remarcat, la confecció de propostes per a una reestructuració del sector públic se sostindrà, entre altres aspectes, en la revisió dels objectes socials i funcions de les empreses per fusionar-les; la revisió del marc competencial, evitant possibles duplicitats; un plantejament instrumental; la consideració del percentatge de participació del Govern; l'estudi dels usos comuns de determinats serveis generals.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mirall trencat, fa mes de 10 anys
Després mos demanaran que els votem i confiem amb ells? Seran tant cínics i demogogs?
Valoració:-5menosmas
Per Ligeia, fa mes de 10 anys
És realment exagerat tantes empreses públiques. Se varen crear per a ficar la gent que tenia bo amb el PP-UM i ja era hora que se suprimissin.
Valoració:-3menosmas
Per Pau, fa mes de 10 anys
Això fa por. N'Antich ja pareix en Zapatero que just mesura l'efecte de la foto a la premsa. Per favor, senyors un poc de seny! Hi ha empreses que fan una feina necessària i s'han de mantenir, altres potser han de desaparèixer, però aquest espectacle de cara a la galeria és innecessari.
Valoració:0menosmas
Per X, fa mes de 10 anys
Mentre no es torni, quan ens recuperem, a la situació anterior de creació desproporcionada d'organismes i de càrrecs... ja anirà bé. Sinó, s'està fent una tonteria i els comentaris anteriors tedran tota la raó.
Valoració:2menosmas
Per pere, fa mes de 10 anys
logotips nous, pintades de vehicles, indemnisacions, canvis de registres de propietat, serà més car que deixar-ho com està
Valoració:6menosmas
Per Artà, fa mes de 10 anys
Perquè no diuen què costa fer tots aquests canvis.... Potser mos riuriem una mica del cinísme de tot això!
Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris